• 1400/07/14 - 00:07
  • تعداد بازدید : 616
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار:

با ارائه گزارش یک ساله ، به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی، عملکرد این شبکه را تشریح کرد

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار؛ دکتر مجید فلسفی منش با اشاره به اینکه چهاردهم مهرماه به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شده است و ضمن تبریک این روز به خدمتگزاران و فعالان این عرصه اظهار کردیکی از وظایف دامپزشکی، تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای همه گیر و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام است.

وی با ارایه گزارش عملکرد یکساله شبکه دامپزشکی شهرستان در سه محور فنی-نظارتی و تزویج و آموزش گفت: در محور فنی و عملیاتی به منظور پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماریهای واگیر دام مانند عملیات مقابله با بیماری تب برفکی، بروسلوز، شاربن، آبله در سال تعداد 158 هزار و 830 نوبت سر دام(گاو،گوساله، گوسفند و بز) واکسینه شدند.

فلسفی منش با اشاره به اینکه برخوار جزو قطب های مهم دامپروری استان اصفهان است گفت: جهت مقابله با بیماری های مشترک انسان و دام مانند مبارزه با سل تعداد 15 هزار و 100 مورد تست سل گاوی در یک سال گذشته در شهرستان انجام گرفته است.

و نیز در همین راستا و به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترکی چون هاری که یک بیماری حاد و کشنده ویروسی سیستم عصبی است در طی سال گذشته ، تعداد 459  قلاده سگ مورد واکسیناسیون ضد هاری قرار گرفتند.

رییس شبکه دامپزشکی برخوار ادامه داد: در راستای کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام  باز هم در این مدت 14 هزار و 902 مورد نمونه گیری از خون گاو و گوساله جهت آزمایش تشخیصی بیماری بروسلوز(تب مالت) ،  6 هزار و 28 مورد واکسیناسیون بره و بزغاله و 14 هزار و 556 مورد  واکسیناسیون گاو و گوساله بر علیه بروسلوز و  28 هزار و 104 مورد واکسیناسیون گوسفند و بز بر علیه بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک(PPR) از دیگر فعالیت هایی شبکه دامپزشکی 14 مهر سال گذشته تا 14 مهر 1400  می باشد.

فلسفی منش افزود : در کنترل و پیشگیری از سایر بیماری مشترک بین انسان و دام همچون بیماری مشمشه است که از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، بویژه تک سمیان(اسب، الاغ و قاطر) به انسان انتقال می یابد، بوسیله برنامه های تست مشمشه، شناسایی و دام مبتلا معدوم می گردد. در همین راستا طی سال  گذشته در شهرستان تعداد 150  رأس اسب موردخون گیری(تست مالئین) قرار گرفته است. 

فلسفی منش افزود: در راستای مقابله با بیماریهای طیورمانند عملیات پیشگیری و مقابله با بیماریهای نیوکاسل و برونشیت به خصوص بیماری هایی با ماهیت بحرانی چون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تعداد 212 مورد پایش، نمونه برداری و مراقبت فعال و غیر فعال بیماریهای طیورصورت گرفته است.همچنین در قالب طرح واکسیناسیون آشامیدنی نیوکاسل طیور روستائی در شهرستان  19 هزار و 500  قطعه پرنده در برابر بیماری نیوکاسل طیور واکسینه شدند.

همچنین در بخش قرنطینه  و امنیت زیستی، این شبکه طی یک سال گذشته حدود 8 هزار و 543  صدور گواهی حمل، 5 هزار و 812  تأیید تخلیه محموله ها، و 117  صدور مجوز صادرات به وزن تقریبی 2 میلیون و 608 هزار کیلو گرم شامل گوشت مرغ و دیگر فرآورده های خام طیور به ارزش تقریبی 3 میلیون و 800  هزار دلار به کشورهای چین-هنگ کنک-عراق-ویتنام داشته ایم.

فلسفی منش در ادامه عنوان کرد که در محور نظارت و در بخش کنترل و نظارت بر مراکز تولید،فرآوری، نگه داری، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی: کشتارگاههای دام و طیور-مراکز بسته بندی- سردخانه های نگه داری-شرکت های تولید مواد غذایی -مراکز جمع آوری شیر-کارخانجات لبنی-قصابی ها - مرغ فروشی ها-رستوران ها و مراکز طبخ و عرضه غذا  مجموعاً تعداد 780 بازدید طی این مدت توسط کارشناسان در این بخش صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در همین مدت تعداد 26 پرونده تخلف از مراکز فوق، به مراجع قضایی ارجاع و تحت بررسی قرار گرفت و صدور دستور قضائی شامل یک مورد پلمپ مکان عرضه غیر مجاز و فاسد، حبس تعزیری از یک هفته تا یکماه و جزای نقدی بوده است؛ ضمن اینکه مقدار 30 کیلوگرم گوشت سفید، قرمز و فراورده های خام دامی تاریخ گذشته و غیر قابل مصرف نیز در طی این مدت کشف و معدوم گردیده است. 

  همچنین به تعداد 157 بازدید کارشناسان  این شبکه در بخش کنترل و نظارت فعالیت بر مراکز تشخیص و درمان بخش خصوصی شهرستان شامل  بیمارستان، درمانگاه ها، شرکت پخش دارو، داروخانه ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی و نظارت بر نحوه نگهداری، توزیع و تجویز داروها و واکسن ها و مواد بیولوژیک دامی در مراکزو برخورد با متخلفین در این بخش اشاره کرد.

و نیز در بخش کنترل و نظارت بر سیستم مراقبت از بیماری های دام، طیور، آبزیان و بهداشت فراورده های خام دامی  به پایش و کنترل اطلاعات در سیستم gis و بر اساس کدهای اپیدمیولوژیک به صورت ماهیانه و با مدیریت متمرکز استانی اشاره داشته و بالغ بر 1700 فقره تأییدیه کد یکتا برای اماکن دامی شهرستان در جهت دریافت سهمیه نهاده های دامی دامداران شهرستان را نیز از دیگر اقدامات شبکه دامپزشکی برخوار طی یکسال گذشته برشمرد.

رییس شبکه دامپزشکی برخواردر پایان عنوان نمود که از دیگر وظایف این شبکه، همکاری با مراکز ذیربط در امر آموزش و ترویج بهداشت دام به دامداران می باشد که با توجه به شیوع و همه گیری جهانی بیماری کرونا  اطلاع رسانی و آموزش از طریق  مجازی و با کمک و همکاری مدیریت جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت و درمان و شرکت خدمات حمایت کشاورزی جهاد کشاورزی شهرستان اشاره کرد و افزود: در مناسبت های مذهبی مثل عید قربان یا تاسوعا و عاشورای حسینی، برنامه ریزی و طرح های مدونی در قالب طرح های بهداشتی مانند  نظارت برکشتار صورت گرفته است که همه اینها بخشی از خدمات و فعالیتهای دامپزشکی شهرستان طی یک سال گذشته است.

 

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,خبر,شهرستان برخوار
  • کد خبر : 277544
کلمات کلیدی
prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه