• 1402/11/02 - 12:48
  • تعداد بازدید : 568
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در راستای ارتقاء سطح آگاهی دامداران و بهره برداران صورت پذیرفت؛

تبیین اصول راهبردی بهداشت و پرورش دام برای دامداران و بهره برداران در شهرستان بویین میاندشت

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بویین میاندشت گفت: ارتقاء بهره وری در حوزه پرورش دام تابع استفاده از علوم نوین، دانش و فن مدیریت صحیح است و باید با آموزش مداوم دامداران قدم موثری در این راه برداریم.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بویین میاندشت، دکتر عاطفه رحیمی سرپرست شبکه، با حضور در جلسه رسیدگی به مشکلات و مسائل حوزه کشاورزی و دامپروی  که توسط  مدیریت جهاد کشاورزی، در محل کانون شهید مطهری این شهرستان برگزار گردید، مهمترین اصول مرتبط با بهداشت، سلامت و پرورش صحیح دام را تبیین نمود.

در ابتدا دکتر رحیمی ضمن تکریم از دو حرفه دامداری و کشاورزی به عنوان پایه های اقتصاد ملی و اساس بسیاری از مشاغل در سطح کشور، توضیحاتی را پیرامون اهمیت مدیریت صحیح در پرورش دام ارائه نمود و گفت: امروزه ارتقاء بهره وری و بازدهی مطلوب در تمامی مشاغل از جمله پرورش دام تا حد زیادی تابع استفاده از علوم نوین، دانش و فن مدیریت صحیح است و ما باید دامداری را به سمت دامپروری هدایت کنیم؛ چرا که پرورش دام تنها تغذیه ساده دام نیست و باید به تمامی ابعاد از جمله تامین بهداشت دام، افزایش مقاومت و ایمنی در مقابله با بیماری ها، نیاز های تغذیه ای و... توجه نمود.

وی افزود: یکی از مهمترین تهدیدات در حوزه دامپروری، بروز و شیوع  بیماری های دامی به ویژه بیماری های واگیردار است که رعایت نکات بهداشتی و اجرای صحیح اصول قرنطینه ای در واحد های دامی از جمله حذف رفت و آمد های غیر ضروری ، خودداری از اضافه نمودن دام جدید بدون اخذ گواهی سلامت به گله، جمع آوری مکرر کود و ضد عفونی جایگاه دام به صورت دوره ای، جدا نمودن دام بیمار از دام سالم و... نقش مهمی در پیشگیری و مقابله با این بیماری ها دارد.

وی همچنین با اشاره به اقدام ارزشمند سازمان دامپزشکی کشور در راستای اجرای طرح های رایگان واکسیناسیون دام، بر اهمیت همکاری دامداران با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی تاکید نمود و بیان کرد: هنگامی که واکسن به دام تزریق می شود، سیستم ایمنی بدن، آن را به عنوان میکروب تلقی نموده و شروع به تولید سلول های ایمنی که در واقع سربازان محافظ بدن هستند خواهد کرد. بنابراین اگر میکروب واقعی وارد بدن دام شود، این دام، آمادگی کامل جهت مقابله با بیماری را خواهد داشت.

 سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بویین میاندشت در پایان با حضور در نشست پرسش و پاسخ مسئولین و مدعوین، از دامداران و بهره برداران مجددا" درخواست نمود جهت پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های واگیر دار دامی همکاری خود را  با واکسیناتور های بخش دولتی و خصوصی جهت پوشش حداکثری واکسیناسیون افزایش دهند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,خبر,اخبار شهرستان ها,شهرستان بوئین میاندشت
  • کد خبر : 313907
 دکتر عاطفه  رحیمی

دکتر عاطفه رحیمی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید