در راستای حفظ صنعت پرورش طیور؛
رعایت توصیه های بهداشتی مهمترین عامل پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه اظهار نمود: افزایش سطح آگاهی عموم، پیشگیری از بروز بیماری در طیور بومی و گزارش سریع تلفات غیر عادی در واحدهای پرورشی باعث حفظ صنعت پرورش طیور، قطع چرخه و مختومه نمودن بیماری است که اقدامی کاربردی در ریشه کنی بیماری و اجرای سیاست های سازمان دامپزشکی کشور می باشد.
دکتر محمد سلیمانی پور «رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه» در مصاحبه با رابط روابط عمومی شبکه دامپزشکی گفت: یکی از اهداف سازمان دامپزشکی کشور اجرای برنامه های عملیاتی مبارزه و مدیریت بیماری های دام و طیور جهت حفظ و رونق صنعت دام و طیور می باشد که این عملیات ها به دلیل تنوع گونه ای و عوامل متعدد بیماری بسیار متنوع می باشد و در فصول گرما و سرما بر حسب نوع شیوع بیماری بسیار برجسته تر می گردد.
وی در ادامه افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری های بسیار مهم می باشد که با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان مهاجر و وحشی به کشور احتمال بروز و شیوع آن در طیور صنعتی و بومی وجود دارد.
دکتر سلیمانی پور تصریح کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در پرندگان وحشی علائمی ندارد ولی در طیور پرورشی یک بیماری ویروسی مسری، تحت گونه ای و کشنده است که دارای علائمی همچون کاهش مصرف آب و دان، کاهش تخم گذاری، بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، علائم تنفسی حاد، سیاه شدن ساق پا، تاج، ریش و تلفات ناگهانی می باشد که می تواند باعث مرگ تا 100 درصد گله شود.
وی با توجه به اینکه بیماری مذکور شیوع و تلفات سنگین دارد و قابل درمان نیست بیان نمود: سیاست سازمان دامپزشکی کشور ریشه کنی بیماری می باشد که در این راستا گزارش به موقع بیماری توسط مسئول فنی و مالک واحدهای پرورشی و صاحبان طیور بومی به شبکه های دامپزشکی جهت مختومه نمودن بیماری بسیار حائز اهمیت است.
دکتر سلیمانی پور اظهار نمود: صاحبان و پرورش دهندگان طیور بومی با رعایت نکات بهداشتی پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نقش مهم و تاثیر گذار در قطع زنجیره بیماری و حفظ صنعت پرورش طیور تخمگذار و گوشتی را ایفا می نمایند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه در پایان گفت: تلفات ناگهانی، نامتعارف و مشاهده هر گونه علائم بیماری را طی تماس با شماره 1512 به نزدیکترین شبکه دامپزشکی گزارش نمایند و رعایت توصیه های بهداشتی زیر به منظور پیشگیری از بیماری فوق الذکر الزامی است:
- از ورود هرگونه پرندگان مهاجر و آزاد پرواز به سالن پرورش و انبار دان جداً خودداری گردد.
- از رفت و آمد های غیر ضروری افراد و خودروها جلوگیری نموده و رفت و آمد ضروری ضد عفونی و کنترل شده باشد.
- از رفت و آمد در بازار پرندگان زنده و سایر واحدهای پرورشی جداً خودداری نمایید.
- رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی.
- ضد عفونی کامل محل پرورش مرغ.
- طیور بومی در قفس نگهداری شود تا با سایر پرندگان آزاد پرواز و مهاجر در تماس نباشند.
- از خرید طیور بخصوص از دوره گردها و افراد زنده فروش جدا خودداری گردد.
- خودداری از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی.
نظر دهید