• 1398/05/03 - 10:12
  • تعداد بازدید : 4065
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با هدف حفظ و حراست از سرمایه های ملی صنعت طیور؛

آغاز واکسیناسیون رایگان بیش از 500 هزار قطعه طیور روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل در طرح یک ماهه

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: پیش بینی می شود تا پایان سال 98 بیش از 4 میلیون قطعه طیور در سطح روستاهای استان طی سه مرحله به صورت کاملا رایگان به روش واکسیناسیون آشامیدنی بر علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ جلسه هماهنگی اجرای طرح استانی واکسیناسیون طیور روستایی بر علیه بیماری نیوکاسل با واکسن آشامیدنی مقاوم به حرارت i2 با حضور مسئولین و کارشناسان واحدهای طیور 15 شبکه دامپزشکی شهرستان های استان اصفهان در روز چهارشنبه دوم مرداد ماه در محل سالن جلسات شماره یک اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد.

دکتر مصطفی کردآبادی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین، مشکلات موجود در صنعت طیور کشور به علت بیماری های سندروم تنفسی به خصوص بیماری نیوکاسل را بیان نمود و در ادامه به اهداف و کلیات فرآیند اجرایی واکسیناسیون طیور روستایی برعلیه بیماری نیوکاسل پرداخت و گفت: تا پایان مرداد ماه بیش از 500 هزار قطعه انواع طیور روستایی(ماکیان، بوقلمون، کبوتر، اردک، غاز و...).در 353 روستا از 15 شهرستان استان اصفهان تحت پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند.

وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با هدف حفظ و حراست ازسرمایه های ملی تا پایان سال 98 بیش از 4 میلیون قطعه طیور به صورت کاملا در سطح روستاهای استان، طی سه مرحله به روش واکسیناسیون آشامیدنی بر علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شوند.

سپس دکتر عباس بدیعی کارشناس بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان ضمن ارائه تعریفی از بیماری نیوکاسل در ادامه پیشینه ورود بیماری از سال 1328 به کشور تاکنون و اهمیت جایگاه طیور روستایی به عنوان مخزن بیماری و خطر انتقال آلودگی از این مخازن به پرندگان سالم و به ویژه طیور صنعتی را بیان نمود.

وی در ادامه جزییات فرآیند اجرایی واکسیناسیون طیور روستایی با واکسن آشامیدنی مقاوم به حرارت i2 بر علیه بیماری نیوکاسل را تشریح نمود و افزود: با شروع طرح نظارت بر اجرا به روش ارزیابی میدانی، ثبت داده ها در سامانه GIS  و... نیز انجام می شود.

در ادامه هر یک از حاضرین در جلسه، پیشنهادات و نقطه نظرات خود را پیرامون طرح واکسیناسیون فوق و روش های بهتر و موثرتر اجرای طرح بیان نمودند.

در پایان دکتر محمد کشتکار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان نیز ضمن عرض خیر مقدم و تشکر و قدردانی از زحمات همکاران شهرستان ها در ادامه پیرامون اهمیت تلاش دامپزشکی در راستای پیشگیری از انواع بیماری ها در دام وطیور روستایی سخن گفت و افزود: با تلاش یکایک شما همکاران، روز به روز شاهد رشد و تعالی صنعت دامپروری به خصوص در سطح روستاها خواهیم بود و کمک شایانی به امر اشتغال روستاییان و رونق تولید خواهد شد.

دکتر کشتکار در جمع تعدادی از مسئولین و کارشناسان تعدادی از شبکه های دامپزشکی به طرح اجباری و همگانی بیمه دام و طیور ابلاغی از سوی وزرات جهاد کشاورزی، طرح پلاک گذاری و شناسنامه دار کردن دام ها با محوریت معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اشاره ای نمود و بر همکاری و تعامل شبکه های دامپزشکی با دستگاه های ذی ربط در راستای تحقق اهداف طرح ها تاکید نمود.

شایان ذکر است استان اصفهان دارای 24 شهرستان بوده که در این طرح استانی با تلاش همکاران شبکه های دامپزشکی، طیور روستایی در نواحی حساس و پرخطر شهرستان های آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، شاهین شهر و میمه، شهرضا، دهاقان، خمینی شهر، خوانسار، کاشان، فلاورجان، نجف آباد، مبارکه، نایین و نطنز تحت پوشش واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.

 

  • گروه خبری : روابط اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ,اخبار ستاد استان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 135115
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه