توسط شبکه دامپزشکی شهرستان خوانسار انجام گرفت
انجام بیش از 50 تست مشمشه در شهرستان خوانسار

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوانسار، مهندس خسروی رئیس این شبکه با اعلام این خبر گفت: طی برنامه پایش و مراقبت بیماری مشمشه تاکنون بیش از 50 رأس اسب در شهرستان خوانسار مورد نمونه گیری جهت انجام تست سرولوژی مشمشه قرار گرفتند.
وی با اشاره به این که از گذشته تاکنون اسب بهعنوان یکی از حیوانات دستآموز و مورد علاقه انسان مطرح بوده است، از همین رو شناسایی، کنترل و درمان بیماریهای مشترک انسان و اسب همواره دارای اهمیت است.
مهندس خسروی بیماری مشمشه را بهعنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان وتک سمیان معرفی و خاطرنشان كرد: بیماری مشمشه در انسان با علایمی چون تب، دردهای عضلانی و مفصلی، ذاتالریه، زخمهای جلدی، زخم در بینی به همراه ترشحات چركی دیده شده كه آبسه در طحال، كبد و ریهها نیز گاهی مشاهده میشود.
به گفتهی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوانسار، این بیماری در تك سمیان با علائمی مانند تب، تنگینفس، افسردگی و كاهش وزن، ضایعاتی در بینی با ترشحات سروزی، ندولهای زیر جلدی و افزایش قطر عروق لنفاوی و غیره همراه است.
وی اظهار كرد: در صورت تماس انسان با اسب و سایر تک سمیان، انتقال این بیماری به انسان بسیار محتمل است و این سرایت از طریق ترشحات بینی، ترشحات چركی و زخمهای جلدی دام بیمار به انسان صورت میگیرد و بیماری به سه فرم حاد، مزمن و عودكننده بروز میكند.
مهندس خسروی تشخیص و جداسازی دامهای آلوده به بیماری با بهكارگیری تست مالئیناسیون و آزمایشات سرولوژیک را مهمترین اقدام دامپزشکی بهمنظور مبارزه با این بیماری برشمرد و گفت: طی برنامه پایش و مراقبت این بیماری بیش از 50 رأس اسب مورد نمونه گیری جهت انجام تست سرولوژی مشمشه قرار گرفته است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوانسار به افرادی که در تماس مستقیم با اسب هستند، توصیه کرد ضمن رعایت شرایط بهداشتی- قرنطینهای، تماس با حیوان آلوده را به حداقل رسانده و با دفع و دفن بهداشتی و سوزاندن فضولات، سوزاندن وسایل نگهداری و تیمار، جداسازی و معدوم كردن حیوان مبتلا و همکاری در انجام نمونه گیری و تست به کنترل این بیماری کمک کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد:با همکاری پرورشدهندگان و دستاندرکاران صنعت اسب و اجرای صحیح دستورالعملهای بهداشتی، نگرانی چندانی در زمینه بروز بیماری مشمشه وجود ندارد و میتوان جمعیت دامی را ایمن و عاری از بیماریهای خطرناك و مشترك بین انسان و دام كرد.
نظر دهید