مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تاکید کرد:
ضرورت آمادگی و هوشیاری کامل در پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
سومین نشست مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ریاست مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی استان اصفهان؛ سومین نشست ستاد مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ریاست دکتر شهرام مودحدی مدیر کل تشکیل شد.
ابتدا دکتر مصطفی کردآبادی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، ابزیان و زنبور عسل گزارشی از آخرین وضعیت طیور در حال پرورش در سطح استان ارائه نمود.
وی گفت: نزدیک به 25 میلیون قطعه انواع طیور در حال پرورش می باشد که از سال 97 تا کنون 23 میلیون دز واکسن پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به طیور حساس نظیر مرغ های تخمگذار و بوقلمون تزریق شده است.
وی تاکید کرد: از واکسیناسیون در صورتی می توان توقع پیشگیری از بیماری را داشت که ضمن رعایت اصول قرنطینه و امنیت زیستی در مزرعه با هوشیاری مراقبت از گله توسط پرورش دهندگان ، دامپزشکان و کارشناسان فنی مزرعه مد نظر قرارگیرد و درصورت بروز مشکل بلافاصله شبکه های دامپزشکی را جهت نمونه برداری و بررسی آزمایشگاهی گله مطلع نمایند تا از گسترش بیماری در منطقه جلوگیری بعمل آید.
دکتر کردآبادی به پایش و مراقبت شبانه روزی بیماری های طیور به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشاره و تصریح کرد: نزدیک به دو سال است، موردی از بروز این بیماری در سطح استان مشاهده نشده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان و زنبور عسل دامپزشکی استان به واحدهای پرورش مرغ تخم گذار با سن بالای 90 هفته اشاره و افزود: این عدد حدود 10 درصد میزان جمعیت مرغ تخمگذار استان را تشکیل می دهد که با توجه به حساسیت آن ها به بیماری ها، همکاری کلیه دستگاههای مرتبط در خصوص حذف و جایگزینی اینگونه گله ها را خواستار شد.
سپس دکتر عباس بدیعی کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور گفت: بر اساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی دام OIEدر سال جاری میلادی سروتیپ های مختلفی از ویروس این بیماری در برخی کشورهای جهان گزارش شده که آخرین گزارش مربوط به کشور قزاقستان و روسیه در شمال کشور می باشد.
در ادامه مدیران و کارشناس حاضر در این نشست پیرامون موضوعاتی نظیر اطلاع رسانی به گروه های هدف، افزایش آمادگی در هنگام بروز بیماری، پایش و مراقبت بیماری های طیور بومی و روستایی، برخورد با دورگردهای غیر مجاز و... به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دکتر محمد کشتکار معاون سلامت نیز با اشاره به بیان گزارش سایت سازمان بهداشت جهانی دام، بر افزایش حساسیت ها، مراقبت ها و... تاکید کرد.
در پایان دکتر شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی طی سال های 95 تا 97 با دیگر از زحمات شبانه روزی همکاران تشکر و قدردانی نمود.
وی به ارتقاء سطح بهداشتی و امنیت زیستی طی سالیان اخیر در واحدهای پرورش طیور استان اشاره و یکی از دلایل آرامش فعلی صنعت طیور استان را تلاش در این عرصه برشمرد.
دکتر موحدی با اشاره به نزدیکی به فصول سرد سال و احتمال بروز بیماری های ویروسی در طیور نظیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، بر آماده باش کامل، افزایش هوشیاری تمامی کارشناسان مرتبط در بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی استان تاکید نمود.
وی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را خطری بالقوه برای صنعت طیور کشور عنوان نمود و بر ارائه گزارش بدون فوت وقت هرگونه مشاهده علائم بیماری در واحدهای پرورشی از سوی همکاران بخش خصوصی تاکید و خاطرنشان نمود: هیچ گونه سهل انگاری در این خصوص قابل پذیرش نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اطلاع رسانی با موضوع روش های پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پردندگان به مرغداران و دیگر بهره برداران را بسیار مهم قلمداد نمود و بر استفاده از ظرفیت اتحادیه و شرکت های تعاونی مرغداران در شهرستان تاکید نمود.
نظر دهید