• 1399/09/27 - 08:26
  • تعداد بازدید : 282
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کشورهای خاورمیانه ای و اروپا مشتری 190 تن عسل صادراتی از اصفهان در سال 98/ تولید و صادرات عسل در کشور با هم همخوانی ندارد

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در هشت ماهه ابتدایی امسال حدوداً ۱۵۴ تن عسل به ارزش ۷۷۲هزار دلار از استان اصفهان صادر کردیم؛ در سال ۹۸، ۱۹۰ تن به ارزش ۹۵۳ هزار دلار عسل صادر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ دکتر محمد کشتکار در گفت وگو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: صنعت زنبورداری در کشور چالش ها و مشکلات زیادی پیشرو دارد، این در حالی است که  بالغ بر ۷۸هزار نفر زنبوردار و بیش از هفت میلیون کلونی زنبور و تولید بیش از ۸۰هزار تن عسل در سال را داریم و این اعداد قابل توجه است.

*ایران دومین تولید کننده عسل در دنیا

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان  با بیان اینکه ایران دومین جایگاه تولید عسل در دنیا را دارد، تصریح کرد: عسل ایران از کیفیت بالایی برخوردار است و از لحاظ مرغوبیت جایگاه خاص و ویژه دارد اما مقایسه میزان تولید و صادرات عسل متاسفانه ناچیز است.

*صادرات 190 تن عسل در سال گذشته

وی افزود: در هشت ماهه اول سال ۹۸، ۱۰۶ تن عسل به مبلغ ۵۳هزار دلار صادر شد که در هشت ماهه امسال  حدوداً ۱۵۴ تن عسل به ارزش ۷۷۲هزار دلار از استان اصفهان صادر کردیم؛ در سال ۹۸، ۱۹۰ تن به ارزش ۹۵۳ هزار دلار عسل  صادر شد.

کشتکار ادامه داد: عمده کشورهایی که عسل اصفهان به آن صادر شده بیشتر شامل، عراق ،قطر، پاکستان، مالزی، عمان و آلمان هستند البته به کشورهای دیگری نیز عسل صادر می شود.

*سهم اصفهان در صادرات عسل در کشور 10 دردصد است

محمد کشتکار خاطرنشان کرد: صادرات عسل در سال ۹۸ در کل ایران ۲هزار تن بوده که حدود ۱۰درصد صادرات از اصفهان بوده است که شامل حدودا ۲۰۰تن می شود که این رقم در کشور بد نبوده اما نسبت به صادرات دیگر کشورها رقم ناچیزی است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: برای مثال ترکیه با تولید عسل مشابه ایران در سال، ۷۰هزار تن عسل صادر می کند در صورتی که از ایران دو هزار تن صادرشده است که این ارقام نشان دهنده کاهش صادرات عسل در ایران است.

وی ادامه داد:  در کنار توجه به صادرات عسل  فرآوری و زنجیره تولید و بسته بندی عسل نیز حائز اهمیت است، تولید دارو و لوازم بهداشتی و آرایشی از عسل تامین می شود و برای کشور سود آور بوده که متاسفانه سودش برای دیگر کشورها مانند ترکیه است.

کشتکار گفت: مقدار زیادی از عسل کشور به صورت فله ای به دیگر کشورها می رود و در نهایت به نام عسل آن کشور و با بسته بندی متعلق به آن به دیگر کشور ها صادر می شود؛ ایران باید به جایگاه واقعی خود در تولید عسل برسد واز این فرصت ها استفاده کند.

محمد کشتکار اذعان کرد: در بحث تولید و بسته بندی و کارگاه های تولید لوازم و تجهیزات باید یک رویکرد جدید ایجاد کنیم و از ظرفیت ها و پتانسیل های داخل کشور استفاده کنیم ما بالغ بر ۲۲ اتحادیه و ۲۲۰ تعاونی زنبور داران داریم و این زنبور داران باید از این پتانسیل ها استفاده کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه افزود: علاوه بر عسل باید به محصولات جنبی زنبور نیز فعالیت کنیم که یکی از آن ها ژل رویال است، همچنین گرده گل، موم، بره موم و زهر زنبور عسل نیز محصولات فوق العاده ارزشمندی هست که در جایگاه زنبورداری ارزش دارد و می تواند ارزآوری خوبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه عمده محصول صادراتی اصفهان در این زمینه عسل است، اظهار کرد: یکی از محصولات موم است که کاربرد دارویی و خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و در کشورهای خارجی موم را به شکل قرص درآورده و به صورت خوراکی مصرف می کنند؛ در بحث بسته بندی محصولات عسل باید بتوانیم این محصولات را بسته بندی کنیم تا صادر شود.

محمد کشتکار با اشاره به ایده هایی که برای حل مشکلات زنبورداری بیان شده است، ادامه داد: یکی از کارهایی که زنبوردارهای داخلی می توانند انجام دهند نهادینه کردن گرده افشانی است چیزی که کشاورزها از آن غافل هستند و در صنعت کشاورزی فوق العاده مهم است.

کشتکار عنوان کرد: این گرده افشانی ها در باروری و افزایش تولید محصولات کشاورزی فوق العاده مهم هستند؛ دانشمندان می گویند اگر در صنعت زنبورداری چهار سال گرده افشانی نشود انسان ها از گرسنگی خواهند مرد و این ارزشمند بودن گرده افشانی را به خوبی می رساند.

وی با بیان اینکه این کار در حمایت از روستانشینی نیز بسیار اهمیت دارد، گفت: زنبور در هنگام گرده افشانی در بیابان ها باعث حفظ محیط زیست می شود و دربحث اشتغال زایی حائزاهمیت است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: توجه به بسته بندی و برند سازی نیز می تواند به صادرات کمک کند که زنبورداران باید بعه آن توجه داشته و در کنار عسل بتوانند فرآورده های دیگر نیز صادرات کنند.

  • گروه خبری : روابط اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ,اخبار ستاد استان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 258425
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه