۸۵ گروه دامپزشکی عید قربان در اصفهان بر ذبح دامها نظارت میکنند
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بهمنظور پیشگیری از بروز بیماریهای دامی ۸۵ گروه ثابت و سیار از کارشناسان این اداره بر نحوه ذبح دام در ایام عید قربان در استان نظارت میکنند.
علیرضا ادیبان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کلیه کشتارگاهها و میدان های عرضه دام زنده در استان روز عید قربان فعال است و عملیات نظارت شرعی و بهداشتی توسط ۸۵ اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی در استان شامل ۴۶ تیم ثابت و ۳۹ تیم سیار و متشکل از ۴۶ نفر دکتر دامپزشک، ۷۱ نفر کارشناس دامپزشکی و ۳۸ نفر ناظر شرعی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت کنونی شیوع جهانی و کشوری بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مخاطرات بهداشتی این بیماری برای سلامت جوامع انسانی، درخواست می شود از کشتار دام در منازل و مبادی ورودی شهرها اجتناب کنند و دامهای قربانی خود را از میادین مجاز عرضه دام خریداری و در کشتارگاههای تحت نظارت شرعی وبهداشتی دامپزشکی کشتار کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه ۳۳ کشتارگاه دام استان اصفهان همزمان با روز عید قربان فعال است، اظهار داشت: ۱۲ سایت برای کشتار دام نذری مردم در مناطق مختلف شهر اصفهان و برخی شهرهای استان ازجمله برخوار، شاهینشهر، دولتآباد و نجفآباد در نظر گرفته شده تا دام در شرایط بهداشتی زیر نظر کارشناسان دامپزشکی و ناظران شرعی ذبح شود.
وی با بیان اینکه مهمترین نگرانی سازمان دامپزشکی باتوجه به شروع فصل تابستان و شیوع تب کریمه کنگو، ذبح کردن دام در مراکزی غیر از کشتارگاههاست خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور و چند مورد ابتلا در استان به هم استانی ها توصیه می شود در صورتیکه ذبح دام برای نذری در این روز، گوشت آن را ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری کنند تا عامل بیماری تب کریمه کنگو از بین رود.
ادیبان تاکید کرد: مردم از کشتار غیرمجاز دام پرهیز کرده و از تماس با دام مشکوک و یا آلوده به کنه اجتناب کنند، همچنین گوشت استحصال شده باید دست کم ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی شامل دل، قلوه، جگر، کله و پاچه ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی بیان کرد: کشتار دام و استحصال گوشت در کشتارگاه با نظارت دامپزشکی انجام و شرایط پیش سرد در این مکان ها رعایت می شود.
نظر دهید