• 1400/07/23 - 08:09
  • تعداد بازدید : 337
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

34 میلیون دلار ارزش صادرات فرآورده های خام دامی/ در سال ١۴ میلیون نوبت سر واکسیناسیون انجام می شود/ افزایش بیماری ها با خشکی زاینده‌رود

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: ۳۴ میلیون دلار ارزش صادرات فراورده های خام دامی صرفا از استان اصفهان است که بخشی از این صادرات از محصولات بی ارزشی بوده که اکنون از آن ارز اوری می شود و این فوق العاده است و باعث ارزش افزوده، اشتغال و ارز آوری می شود.

به گزارش صاحب نیوز؛ شهرام موحدی در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: با گذر زمان نقش دامپزشکی در جامعه برجسته تر و پرنگ تر شده است و مردم آشنایی بیشتری با آن دارند؛ از یک هزار و 800 عامل عفونی که در انسان ها ایجاد بیماری می کند 60 درصد این بیماری ها مشترک بین انسان و دام هستند.
مدیرکل دامپزشکی با اشاره به بیماری های مشترک بین انسان و دام و با بیان اینکه یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام  کوید 19 است، افزود: ٧۵ درصد از بیماری های جدید در انسان منشأ حیوانی دارد  و حدود ٨٠ درصد از بیماری ها با قابلیت استفاده بیوتروریستی است.

موحدی با بیان  اینکه از هر ۵ بیماری جدید که سالیانه ظاهر می شود، سه بیماری منشا حیوانی دارد، بیان کرد: سازمان دامپزشکی کشور قریب به ۶٠ بیماری مهم را کنترل، رصد، پیشگیری و با آن مقابله می کند؛ یکی از این بیماری ها  تب کریمه کنگو است که در حوزه دامپزشکی به شدت کنترل و در حوزه مقابله با این بیماری اقدامات بسیار خوبی انجام  شده است.

*بیش از 90 درصد گوشت ها در  کشتارگاه ها در پیش سرد نگهداری می شود

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد گوشت ها در کشتارگاه ها در پیش سرد نگهداری و پس از آن وارد بازار می شود، گفـت: نگهداری لاشه دام در پیش سرد باعث می شود عواملی چون ویروس تب کریمه کنگو از بین برود و همچنین در مقابله با این بیماری سم پاشی اماکن دامی نیز مورد توجه قرار گرفته و مجموع این اقدامات باعث شد استان اصفهان در دوسال گذشته هیچ موردی از فوتی ناشی تب کریمه کنگو در جوامع انسانی نداشته باشد.

موحدی ادامه داد: اقدامات موثری برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان انجام شده است؛ در سال ٩۵ یک طوفان عظیمی از این بیماری را در کشور داشتیم که از آن سال اقدامات بسیار خوبی انجام شد و تا به امروز  ممیزی های تخصصی دامپزشکی انجام، مشکلات بهداشتی رفع و نظارت های شدیدی در این حوزه انجام شد.

شهرام موحدی اذعان کرد: حدود 3 تا 4 سال است هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان که قطب مهم تولید مرغ گوشتی، مرغ تخم گذار و بوقلمون است، نداشتیم و این نشان از عملکرد خوب دامپزشکی در حوزه کنترل بیماری را نشان می دهد و قابل بیان است که عامل بیماری‌زایی فوق حاد پرندگان مسری تر از کروناست.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه کنترل یک بیماری ویروسی بسیار مشکل است، تصریح کرد: کمبود نهاده در مرغداری ها می تواند خطرآفرین باشد و ممکن است مرغداری مجبور به خرید نهاده ها از مرغداری دیگر شود که این خطر آفرین است و پاذل های که باعث ایجاد بیماری می شود بسیار زیاد است.

وی افزود: بیماری ویروسی دیگری که تحت نظارت است و از طریق پشه منتقل می شود و دام های بزرگ نظیر گاو را مبتلا می کند lsd است که با واکسیناسیون کنترل شده است؛ بیماری سل نیز با تست سل بین دام ها شناسایی شده و در حال حاضر بیماری سل گاوی تحت کنترل است؛ همچنین بیماری تب مالت در دام ها با خونگیری شناسایی شده و کنترل می شود، همچنین در بیماری سیاه زخم واکسیناسیون گسترده انجام شد که مورد انسانی از این بیماری نیز گزارش نشده است.

*در سال ١۴ میلیون نوبت سر واکسیناسیون انجام می دهیم

وی در ادامه با اشاره به مشکلات و سختی های واکسیناسیون در مقابله با هاری افزود: برای کنترل بیماری هاری، افزایش پوشش واکسیناسیون هاری را داشته در سال نزدیک به ١۵ هزار قلاده سگ گله و صاحبدار را واکسن می زنیم؛ در حوزه پیشگیری از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیش از سه میلیون و ٣٠٠ هزار رأس دام واکسن شدند.

شهرام موحدی با اشاره به سختی های که واکسیناسیون دام در نقاط مختلف استان دارد، گفت: جهت مقابله با بیماری های دیگر نظیر تب مالت ۶٠٠ هزار راس، بیماری شاربن بیش از یک میلیون راس، بیماری تب برفکی بیش از یک میلیون راس دام ها واکسیناسیون شدند که به طور کلی در سال نزدیک به ١۴ میلیون نوبت سر واکسیناسیون انجام می دهیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه در استان اصفهان بیش از 600 میلیون دز  واکسن طیور  استفاده می شود، عنوان کرد: تبعات خشکسالی در مرغداری ها و دام بسیار زیاد است و خشکی زاینده رود نیز تاثیر بسزایی در افزایش بیماری دارد.

موحدی با اشاره به اینکه در اداره قرنطینه و امنیت زیستی گواهی های بهداشتی برای صادرات داخلی و خارجی در این حوزه صادر می شود، گفت: در یک سال گذشته ۱۱۹ هزار مجوز حمل فراورده های خام دامی در حوزه قرنطینه صادر شده است.

*۳۴ میلیون دلار ارزش صادرات فراورده های خام دامی از اصفهان است

شهرام موحدی با اشاره به فراورده های صادراتی و مقصد های آن از استان اصفهان خاطرنشان کرد: ۳۴ میلیون دلار ارزش صادرات فراورده های خام دامی صرفا از استان اصفهان است که بخشی از این صادرات از محصولات بی ارزشی بوده که اکنون از آن ارز اوری می شود و این فوق العاده است و باعث ارزش افزوده، اشتغال و ارز آوری می شود.

موحدی ادامه داد: خوشبختاته اصفهان رتبه اول تولید شیر خام کشور را دارد و به اندازه ۱۵ استان کشور شیر تولید می کند؛ همچنین رتبه اول تولید گوشت بوقلمون، رتبه دوم تولید گوشت شترمرغ، رتبه سوم تولید عسل سوم را داریم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان در مجموع بیشترین تعداد کشتارگاه های دام و طیور کشور را دارد، ادامه داد: در استان اصفهان 33 کشتارگاه دام و 17 کشتارگاه طیور داریم که در  کلیه کشتارگاه ها نظارت بر ذبح شرعی انجام می شود.

موحدی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۷۱ هزار کیلوگرم گوشت در کشتارگاه به خاطر مشکلات بهداشتی اجازه ورود به بازار را پیدا نکرد؛ همچنین در حوزه نظارت بر مراکز عرضه در سطح شهر در طول سال بیش از 50 هزار بازدید داشته و بیش از 500 پرونده قضایی تشکیل شده است.

شهرام موحدی اذعان کرد: آزمایشگاه دامپزشکی اصفهان بسیار خوب و به عنوان معین مرکز تشخیص تهران است و از استان های دیگر نیز نمونه دریافت می کنیم

وی با بیان اینکه اعتبارات اموزش و ترویج دامپزشکی اصفهان تقریبا صفر است اما اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، گفت: کشتار غیر مجاز به شدت در استان اصفهان کم بوده اما هر گزارشی که شده، رسیدگی جدی شده است

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در مورد مطلبی که در فضای مجازی در مورد راه اندازی کارخانه تولید غذای سگ و گربه در اصفهان بود، گفت: این موضوع صحت ندارد؛ ما باید در چهار شهرستان جدید استان اصفهان اداره دامپزشکی ایجاد کنیم اما به شدت  نیاز به نیروی انسانی و خودرو عملیاتی داریم.
موحدی با بیان اینکه کشتارهای دام ابستن در کشتارگاه ها ممنوع است، گفت: چندی پیش در فضای مجازی کلیپی منتشر شد که در کشتارگاه فساران دام ها ابستن سر بریده و کشتار می شدند که این کلیپ کاملا واقعی است اما این کشتار به این خاطر بود که در زمانی که  تست سل انجام می شود، در صورت ابتلای دام این‌گاو در هر شرایطی باید کشتار شود چرا که گوساله آن هم‌مبتلا و بیماری منتقل می کند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه صادرات دام در استان اصفهان نداشته اما ترانزیت دام داریم، گفت: در استان اصفهان هیچ مرغ مادری که در سن تولید کشتار شود نداریم.

لینک مشاهده خبر:

snai.ir/1065309

  • گروه خبری : روابط اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ,اخبار ستاد استان,خبر,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 277990
کلمات کلیدی
prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه