• 1401/09/01 - 09:05
  • تعداد بازدید : 358
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان:

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و بهداشت عمومی

ستاد استانی پیشگیری و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ریاست مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تشکیل جلسه داد. +(تصاویر)

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به ریاست مهندس منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری و با حضور اعضاء صبح روز یکشنبه 29 آبان ماه در محل سالن جلسات شماره یک اداره کل دامپزشکی استان برگزار گردید.

ابتدا دکتر شهرام موحدی مدیرکل دامپزشکی استان و دبیر ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ضمن خیر مقدم به مهندس شیشه فروش و سایر اعضای ستاد، پیرامون اهمیت بسیار بالای امنیت غذایی در سطح جوامع سخن گفت و افزود: غذا از جمله نیازهای بنیادی بشری و یک موضوع راهبردی است و امروزه تأمین غذای سالم برای جامعه تنها با سلامت تن و روان جامعه مرتبط نیست بلکه به یک عامل مهم در معادلات سیاسی بین المللی تبدیل شده است و در این میان دامپزشکی یک از ارکان مهم امنیت غذایی محسوب می گردد.

وی به طغیان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دام و معدوم سازی میلیون ها پرنده در کشورهای اروپایی، آمریکا و... اشاره و تصریح کرد: تشکیل جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در راستای افزایش همکاری بین دستگاه‌ها و آمادگی جهت پیشگیری و مقابله با این بیماری است.

دکتر موحدی به آغاز مهاجرت پرندگان آزاد پرواز از کشورهای سردسیر به سمت ایران اشاره و تصریح کرد: متاسفانه با خشکسالی های سال های اخیر به ویژه خشک شدن زاینده رود، این پرندگان در گستره طبیعت استان به سمت اکوسیستم های مصنوعی مانند استخرهای ذخیره آب کشاورزی  پخش می شوند و مجاورت آنها با پرندگان آزاد پرواز همچون گنجشک، کبوتر، کلاغ و... به راحتی می تواند این ویروس را به پرندگان دیگر منتقل کند و در نتیجه احتمال انتشار ویروس و بروز بیماری در طیور بومی و صنعتی وجود دارد.

وی در ادامه به مشکلات عدیده دامپزشکی استان در پی شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان طی سال های 95 تا 97 اشاره و با توجه به عدم شناخت عمومی نسبت به ویروس ها در آن مقطع زمانی، تصریح کرد: امروزه با شیوع ویروس کرونا، عموم مردم شناخت بهتری نسبت به رعایت فاصله ها و دستورالعمل های بهداشتی دارند که این موضوع کمک شایانی به حوزه دامپزشکی نموده است.

مدیرکل دامپزشکی استان در بخشی دیگر به تشریح علمی ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و مخازن این ویروسی ها پرداخت و با توجه به شرایط خاص کشور بر حساسیت تمامی اعضای ستاد با موضوع پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که همواره خطری بالقوه برای صنعت طیور و بهداشت عمومی محسوب می گردد، تاکید نمود.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان اصفهان ضمن اعلام آمادگی و تشکیل اکیپ های واکنش سریع دامپزشکی استان، به تشریح وظایف اعضای این ستاد پرداخت و خاطر نشان کرد: این وظایف در شش سطح (پیشگیری، هشدار، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی) تقسیم بندی می گردد.

این مقام مسئول به عدم بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان طی چهار سال اخیر اشاره و از همکاری های اعضاء ستاد و هچنین تعامل خوب پرورش دهندگان استان در راستای پیشگیری از این بیماری تشکر و قدردانی نمود.

وی به آرامش فعلی در حوزه بیماری های طیور صنعتی اشاره و تاکید کرد: این آرامش نباید موجب غفلت مرتبطین به ویژه پرورش دهندگان شود.

دکتر موحدی بار دیگر به خطر بالقوه حمل و جابجایی طیور، بدون اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه ای سازمان دامپزشکی کشور در بروز و شیوع این بیماری اشاره و برخورد قانونی و جدی با هرگونه جابجایی دام و فرآورده های خام دامی به صورت غیر مجاز را از سوی دستگاه های نظارتی مرتبط خواستار شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: با تمام توان در پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ایستاده ایم و از پرورش دهندگان محترم انتظار داریم همچون گذشته رعایت ضوابط امنیت زیستی را سر لوحه کار خود قرار دهند.

سپس دکتر عباس بدیعی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی استان ضمن خیر مقدم به اعضای حاضر، گزارشی از وضعیت پرورش طیور در سطح استان ارائه و با توجه به جایگاه ممتاز استان در این حوزه تصریح کرد: هم اکنون بیش از 35 میلیون قطعه انواع پرنده در واحدهای صنعتی استان در حال پرورش می باشند.

 وی در ادامه گزارشی از آخرین بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و چرخش ویروس در جهان ارائه و اهم اقدامات دامپزشکی استان با همکاری سایر دستگاه ها، اتحادیه ها و... را تشریح نمود.

دکتر بدیعی اظهار کرد: خوشبختانه طی 4 سال گذشته موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان گزارش نگردیده و این دستاوردی مهم، برای یک استان شاخص در صنعت طیور کشور محسوب می گردد.

وی تاکید نمود حفظ این شرایط منوط به رعایت اصول امنیت زیستی و انجام واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد بر اساس دستورالعمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور خواهد بود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان پیرامون رئوس مهم برنامه ملی کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و دستورالعمل اجرایی در مقابله با این بیماری سخن گفت و همکاری مسئولانه اعضای ستاد را با هدف آمادگی در مقابله با این تهدید زیستی خوستار شد.

در ادامه این نشست مدیران و کارشناسان دستگاه های عضو ستاد پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و همچنین نماینده های اتحادیه ها و تشکل های طیور استان، اقدامات صورت گرفته از سوی آن دستگاه یا اتحادیه را تشریح و ضمن تشکر و قدردانی از خدمات دامپزشکی استان در حفظ و حراست از صنعت طیور استان، همگی بر همکاری با دامپزشکی در موضوع پیشگیری و مقابله تاکید نمودند.

مهندس منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز به عملکرد دامپزشکی استان طی سال های اخیر در حوزه پیشگیری و کنترل این بیماری اشاره و ضمن حمایت از اهداف دامپزشکی با هدف پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سطح بهداشت و سلامت عمومی جامعه، عملکرد این نهاد خدمت رسان را شایسته تقدیر عنوان کرد.

وی ضمن تشکر از توجه ویژه و حساسیت همیشگی مدیرکل دامپزشکی استان در موضوع پیشگیری از بیماری های دامی و مشترک بین انسان و دام، نتیجه این اقدامات را کنترل بیماری ها و تولید پایدار و بهداشتی عنوان نمود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: کنترل و پیشگیری تنها در حیطه وظایف یک سازمان  خلاصه نمی‌شود و باید تمامی اعضای این ستاد با یک اقدام مشترک در آموزش و ترویج فرهنگ رعایت بهداشت هم پوشانی لازم را انجام دهند.

شیشه فروش به اطلاع رسانی به بهره برداران مرتبط از طریق دستگاه های متولی تاکید و اقدامات پیشگرانه در تمامی حوزه ها را خواستار شد.

وی در این نشست وظایف تخصصی دستگاه های مرتبط نظیر استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، حفاظت از محیط زیست، راهداری، دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری و... را یادآور شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در پایان این نشست ضمن جمع بندی موضوعات مطرح شده، موصوبات جلسه را جهت اجرا و ارائه گزارش در جلسه آتی، ابلاغ نمود.

 

  • گروه خبری : روابط اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ,اخبار ستاد استان,خبر,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 294630
prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

prisf مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه