شبکه دامپزشکی شهرستان فلاورجان؛
اجرای طرح ملی پایش و مراقبت از بیماری های ویروسی ماهیان سردآبی در شهرستان فلاورجان
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فلاورجان گفت: مرحله اول مراقبت فعال بیماریهای ویروسی ماهیان قزل آلا رنگین کمان درسال 1402-1403 در مزارع پرورش ماهیان سردابی شهرستان فلاورجان انجام گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فلاورجان، دکتر پژمان تاجی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فلاورجان با اعلام این خبر گفت: طرح ملی پایش و مراقبت از بیماری های ویروسی ماهیان سردآبی با هداف ردیابی بیماریهای ویروسی آبزیانVHS-IHN-IPN و تعیین میزان شیوع این بیماری ها در مزارع تکثیر، تفریخ و پرورش ماهیان قزل آلا، شناسایی کانون های بیماری به منظور تعیین وضعیت موجود و پیش بینی وضعیت آینده بیماری و همچنین تشخیص سریع و به موقع در مولّدان و سایر حاملان بدون علامت این پاتوژن ها و حذف آن ها از چرخه تکثیر و تولید و جایگزینی شان با گلّه های سالم و غیر حامل پاتوژن در شهرستان فلاورجان به اجرا درآمد.
وی گفت: در این طرح، مزارع پرورش ماهیان سردآبی قزل آلا تحت پوشش قرار گرفته و نمونه برداری و مراقبت بالینی طبق دستورالعمل اعلام شده برای شناسایی موارد ابتلای احتمالی به بیماری های VHS ، IHNو IPN انجام گردید.
دکتر تاجی خاطرنشان کرد: سه بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی (VHS)، نکروز عفونی بافت خونساز (IHN) و نکروز عفونی بافت پانکراس (IPN) جزو بیماری های ویروسی حاد محسوب می شوند که می توانند باعث بروز تلفات گسترده در مزارع پرورش ماهی قزل آلا گردد که در نتیجه منجر به ایجاد ضررهای اقتصادی زیادی به پرورش دهندگان می شود.
وی با اشاره به اینکه بیماری VHS را بعنوان اولین بیماری صنعت پرورش ماهی قزل آلا در دنیا دانست و بیماری های IHN و IPN هم از مهم ترین بیماری های ویروسی بچه ماهیان قزل آلا می باشد گفت: سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) دو بیماری VHS و IHN را در فهرست بیماری های اخطار کردنی گنجانده است. خوشبختانه تاکنون مواردی از بیماری در انسان گزارش نشده و به عنوان بیماری مشترک شناخته نمی شود.
لازم به ذکر است در شهرستان فلاورجان تعداد 15 مزرعه تفریخ و پرورش موجود است ، که در این طرح از 5 مزرعه فعال تفریخ ماهی سردآبی نمونه برداری انجام گرفت.
در پایان رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فلاورجان از کلیه تولید کنندگان در خواست نمود ضمن رعایت اصول قرنطینه وامنیت زیستی در مزارع بخصوص مزارع تفریق تخم چشم زده قزل الا هر گونه نقل و انتقال بایستی بر اساس ضوابط سازمان دامپزشکی کشور و با مجوز قرنطینه ای و اخذ گواهی سلامت انجام شود.
نظر دهید