رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار؛
سم پاشی، مؤثرترین راه پیشگیری از بیماری پوستی لمپیاسکین
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار، یکی از مؤثرترین و مهمترین راهکار برای پیشگیری از بیماری پوستی لمپیاسکین را سم پاشی و ضدعفونی جایگاههای نگهداری دام و روی بدن آنها دانست.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار، دکتر مجید فلسفی منش در کارگاه آموزشی یک روزه راه های کنترل و پیشگیری از بیماری لمپی اسکین با بیان اینکه بیماری پوستی لمپیاسکین درمان قطعی ندارد و با واکسیناسیون، رعایت اصول قرنطینه و بهداشتی تا حد زیادی میتوان از بروز و انتشار آن جلوگیری کرد، افزود: بیشک، ریشهکنی و مبارزه با بیماریهای دامی مستلزم همکاری دامداران است تا خسارتهای اقتصادی ناشی از این بیماریها به حداقل برسد.
وی با اشاره به اینکه بیماری پوستی لمپیاسکین، بیماری مشترک بین انسان و دام نبوده و تنها جمعیت دامی گاو و گوساله درگیر این بیماری میشوند، تصریح کرد: به همین خاطر نگرانی برای شهروندان و افرادی که در تماس با دام هستند، وجود ندارد. این در حالی است که مهمترین عامل در انتشار این بیماری، گزش از طریق حشرات به ویژه مگس و پشهها بوده و وزش باد نیز در جابهجایی حشرات و پشهها تاثیرگذار است.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار در ادامه با تأکید بر اینکه لازمه داشتن عملیات موفق واکسیناسیون، کنترل بیماری و ایمنی دامهامی باشد، خاطرنشان کرد: طی برنامه ریزی انجام شده عملیات واکسیناسیون، به منظور جلوگیری از خسارتهای اقتصادی در سطح شهرستان در حال انجام می باشد.
در ادامه این کارگاه آموزشی دکتر مهیار کیمیایی متخصص حشره شناسی ضمن بیان خسارات اقتصادی ناشی از حشرات در صنعت دامداری به بررسی جزیی تر عوامل تاثیر گذار حشراتی از جمله مگس و پشه بر این بیماری و راههای مقابله با این حشرات، با استفاده از برخی سمومی که کمترین تاثیر منفی بر خوراک دام و کوتاهترین زمان ماندگاری در بدن دام دارد، اشاره نمود.
در این کارگاه آموزشی یک روزه که با همکاری واحد ترویج مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و پیرو بروز این بیماری در تعدادی از استان های غربی کشور برگزار شد، بیش از 50 نفر از بهره برداران صنعت دامپروری و کارشناسان و مسئولان برخی از ادارات شهرستان حضور داشتند.
نظر دهید