در شش ماهه نخست سال 1402 صورت پذیرفت؛
واکسیناسیون بیش از 8 هزار و 477 راس دام سبک علیه بیماری تب مالت در شهرستان فریدن
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریدن گفت: با اقدامات مستمر و مؤثر شبکه دامپزشکی شهرستان، بیماری تب مالت در دام ها و به طبع آن در جمعیت انسانی کاهش محسوسی داشته و اقدامات پیشگیرانه از بروز و شیوع بیماری همواره و با جدیت در حال پیگیری و اجرا می باشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فریدن، دکتر محمدرضا موسی خانی (سرپرست شبکه) با اعلام این خبر گفت: با توجه به دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر واکسیناسیون گسترده جمعیت دامی به منظور پیشگیری از ابتلای دام ها به بیماری بروسلوز و کنترل آن در جمعیت انسانی، شبکه دامپزشکی شهرستان فریدن با همکاری بخش خصوصی در شش ماهه نخست سال جاری بیش از8 هزار و 477 رأس بره و بزغاله را علیه بیماری بروسلوز واکسینه نموده است.
وی افزود: این شبکه علاوه بر واکسیناسیون دوره ای و منظم، به شناسایی و حذف دام های آلوده اقدام نموده و با نظارت بر رعایت شرایط قرنطینه ای و بهداشتی در دامداری ها به مقابله با بیماری بروسلوز پرداخته است.
دکتر موسی خانی ادامه داد: بیماری بروسلوز یا تب مالت یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد که از مهمترین عوارض آن در انسان می توان به تب متناوب، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و ...... اشاره نمود.
وی ادامه داد: اصلی ترین راه سرایت بیماری تب مالت در انسان، تماس مستقیم با بافت های آلوده ی حیوان مانند خون، ترشحات دام آلوده و مصرف شیر و فرآورده های خام دامی غیر پاستوریزه است و عدم پیشگیری از بیماری بروسلوز می تواند ضرر و زیان اقتصادی فراوانی به صنعت دامپروری کشور وارد نماید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فریدن در پایان خاطرنشان کرد: با اقدامات مستمر و مؤثر شبکه دامپزشکی شهرستان، بیماری تب مالت در دام ها و به طبع آن در جمعیت انسانی کاهش محسوسی داشته و اقدامات پیشگیرانه از بروز و شیوع بیماری، همواره و با جدیت در حال پیگیری و اجرا می باشد.
نظر دهید