رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه:
با توجه به نقش بسزای دامپزشکی در بهداشت، سلامت و اقتصاد جامعه، جایگاه واقعی آن در بین عموم جامعه به درستی تبیین نشده است
دکتر سلیمانی پور برخی اقدامات شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه در راستای صیانت از حقوق شهروندان و حفظ سرمایه های دامی در سال 98 را تشریح نمود.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه؛ دکتر محمد سلیمانی پور «رئیس شبکه» ضمن اعلام این خبر افزود: سازمان دامپزشکی کشور به عنوان رکن اصلی امنیت غذایی جامعه در راستای وظایف خود، با سه هدف "حفظ سرمایه ملی"، "حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی" و "تامین امنیت غذایی" متولی بهداشت و سلامت غذایی عموم می باشد که نقش بسزایی در اقتصاد جامعه ایفا نموده ولی هنوز جایگاه واقعی و اصلی آن بدرستی تبیین نشده است.
وی در راستای حفظ سرمایه دامی کشور از طریق بهداشت دام گفت: در سال 98 در خط مقدم مقابله با بیماری های دامی، این شبکه تعداد 293 هزار و 86 نوبت سر واکسیناسیون دام سبک و سنگین بر علیه بیماری های واگیردامی و قابل انتقال بین دام ها نظیر تب برفکی، بروسلوز، آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و... واکسینه نموده و بیش از 130 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام ضد عفونی، 70 هزار متر مربع از اماکن دامی و 881 راس بدن دام سبک و سنگین بر علیه انگل های خارجی سمپاشی شده است.
دکتر سلیمانی پور با توجه به رسالت سازمان دامپزشکی در حفظ و ارتقاء بهداشت عموم با اقداماتی از جمله پیش بینی و پیشگیری بیش از 820 نوع بیماری مشترك بین انسان و دام که بیشترین نقش و مهمترین جایگاه را در تامین سلامت جامعه دارا می باشد گفت: در سال گذشته به منظور مبارزه با بیماری های مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام تعداد 11 هزار و 268 راس گاو جهت شناسایی بیماری سل مورد تست توبرکولین و تعداد 13هزار و 763 راس گاو و گوسفند جهت تشخیص بیماری بروسلوز (تب مالت در انسان) خونگیری و آزمایش گردید که تعداد 1راس دام رآکتور مثبت با رعایت کلیه دستورالعمل ها از چرخه پرورش حذف و کشتار گردید. تعداد156 راس اسب مورد تست مشمشه قرار گرفت و 2 قلاده سگ مبتلا به بیماری هاری در شرایط بهداشتی معدوم و 415 قلاده سگ مطابق پروتکل سازمان دامپزشکی تا شعاع 3 کیلومتری کانون ها، بر علیه بیماری هاری واکسینه شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه در خاتمه با اشاره به تامین امنیت غذایی جامعه تشریح کرد: از تعداد 2 هزار و 669 مورد بازرسی و نظارت بر مراکز عرضه خام دامی (گوشت قرمز، سفید، ماهی و تخم مرغ و...)، رستوران ها، طباخی ها، کاخانجات فرآورده های گوشتی و... مقدار یک هزار و 410 کیلوگرم انواع فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی حذف و 33 پرونده جهت رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع گردید.
نظر دهید