• 1398/02/23 - 23:39
  • تعداد بازدید : 2464
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سابقه یک صد ساله تولید و پرورش کرم ابریشم در شهرستان نطنز

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نطنز اظهار داشت ضدعفونی ناقص، تغییرات ناگهانی شرایط محیط مانند درجه حرارت، وجود رطوبت بیش از حد در محیط پرورش و برگ ها، استفاده از برگ های با کیفیت نا مطلوب، تغذیه لاروها با برگ های مرطوب و لطیف، تراکم بیش از حد لاروها از مهمترین عوامل بروز بیماری در کرم ابریشم است.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان نطنز؛ بهرام گلرنگ مسئول اداره نوغان این شهرستان بیان کرد : دوره نوغانداری ۴۵ روز است ،که از هر جعبه تخم نوغان بین 30 تا 35 پیله کرم ابریشم به دست می آید.

وی با اشاره به  نحوه توزیع بیان داشت که آغاز توزیع تخم نوغان در سطح شهرستان و استا‌ن‌ها و شهرهای مجاور شروع شده و متقاضیان  می‌توانند تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری به مرکز توسعه نوغان‍‌داری نطنز مراجعه و تخم نوغان تهیه کنند.

دکتر سید محمد مهدی نظام طاهری رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نطنز در خصوص بیماری های کرم ابریشم بیان داشت : از مهمترین بیماری های این صنعت بیماری کراسری ، بیماری فلاشری ، بیماری موسکاردین ، بیماری پبرین و مسمومیت غذایی کرم ابریشم بوده و وجود حشرات بخصوص مورچه و زنبورهای وحشی از مهمترین آفات کرم ابریشم  بشمار می روند.

وی اظهار داشت ضدعفونی ناقص، تغییرات ناگهانی شرایط محیط مانند درجه حرارت، وجود رطوبت بیش از حد در محیط پرورش و برگ ها، استفاده از برگ های با کیفیت نا مطلوب، تغذیه لاروها با برگ های مرطوب و لطیف، تراکم بیش از حد لاروها از مهمترین عوامل بروز بیماری در کرم ابریشم است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نطنز انجام ضدعفونی صحیح، تغذیه کرم ها با برگ های مطلوب، حفظ و تامین حرارت و رطوبت در حد مناسب، مدیریت صحیح پرورش در زمان خواب و بیداری و تنیدن پیله، فراهم کردن سطح کافی بستر پرورش و ایجاد تهویه، جمع آوری و انهدام سریع کرم های آلوده، استفاده از مواد ضد عفونی کننده را در پیشگیری از بیماری و آفات بسیار حایز اهمیت دانسته و با توجه به اینکه بیماری های کرم ابریشم درمان شدنی نبوده و استفاده از دارو عملی نمی باشد، مهمترین اصل در جلوگیری از شیوع بیماری ها را رعایت اصول بهداشت و عملیات پیشگیری برشمرد.

وی گفت: در طرح پایش و مراقبت از بیماری های کرم ابریشم پیشگیری از بیماری های کرم ابریشم به خصوص بیماری پبرین در سطح استان به شبکه های دامپزشکی ابلاغ گردیده است.

به این منظور دکتر نظام طاهری توصیه نمود، نوغانداران همه اماکن و وسایل پرورشی را باید قبل از شروع هر مرحله پرورش و پس از پایان پرورش ضدعفونی نموده و تخم نوغان مورد نیاز خود را از مراکز رسمی خریداری نمایند و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک و یا آلوده به بیماری با شبکه های دامپزشکی در سطح استان تماس برقرار نمایند.

لازم به ذکر است مرکز نوغان داری شهرستان نطنز تنها شعبه در مرکز  و جنوب کشور است که همه ساله ، از نیمه دوم فروردین لارو نوغان را برای تولید و پرورش پیله کرم ابریشم دراختیار پرورش دهندگان کرم ابریشم در  نطنز و اصفهان ، یزد ،کرمان ، قم ، تهران و شیراز قرار می‌دهد.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,شهرستان نطنز
  • کد خبر : 129742
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید