مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان:
برنامه ریزی هر چه بهتر در خصوص بهبود و ارتقای سطح بهداشت صنعت طیور از اولویت های دامپزشکی است
هم اکنون بیش از 25 میلیون قطعه انواع طیور در واحدهای صنعتی استان اصفهان در حال پرورش هستند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ کمیته تخصصی طیور به ریاست دکتر شهرام موحدی مدیر کل و با حضور معاون سلامت، رئیس و کارشناسان اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور این اداره کل برگزار شد.
ابتدا دکتر مصطفی کردآبادی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، آبزیان و زنبور عسل ضمن ارائه شمای کلی از وضعیت بیماری های طیور در استان و کشور به خصوص اقدامات پیشگیرانه از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزود: رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی یک اصل کلی و واجب برای کنترل بیماری ها و حفظ و صیانت از سرمایه های ملی طیور بشمار می رود.
سپس دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان با تشریح برنامه های بهداشتی دامپزشکی در زمینه طیور گفت: با توجه به اینکه استان اصفهان دارای ظرفیت بالای پرورش طیور و تولید گوشت سفید در کشور است برنامه ریزی هر چه بهتر در خصوص بهبود و ارتقای سطح بهداشت این صنعت از اولویت های دامپزشکی استان است.
وی پیشنهادات این کمیته در خصوص پیشگیری از بیماری ها را، بهبود ساختار مرغداری ها به خصوص مرغداری در مناطق پرتراکم استان، نظارت بر حمل و نقل نهاده ها و فرآورده های طیور و به خصوص کود مرغی و... عنوان کرد.
دکتر موحدی با اشاره به مهمترین اقدامات بهداشتی قرنطینه ای جهت کنترل و مبارزه با بیماری های طیور به خصوص بیماری های گروه یک(1) افزود: نظارت بر تردد و حمل و نقل مرغ زنده، کود و فرآورده های طیور یکی از روش های اصلی کنترل بیماری هاست که لازم است مرغداران با همکاری شبکه های دامپزشکی،کلینسین های بخش طیور و اتحادیه های مرغداران در سطح استان نسبت به تحقق این امر تلاش کنند.
وی ابراز داشت: برگزاری کلاس های آموزشی برای مرغداران با همکاری کمیته طیور، بروزرسانی و تلاش در جهت بهبود وضعیت ساختاری واحدهای مرغداری ، آموزش و بروز رسانی اطلاعات کارشناسان و دامپزشکان بخش دولتی و خصوصی از دیگر برنامه های دامپزشکی جهت تولید پایدار و کاهش عوامل بیماری زا در طیور استان می باشد
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان این نشست از کارشناسان بخش طیور در سطح استان که در این روزهای سخت در جهت حفظ تولید پایدار و ارتقاء بهداشت یکی از مهمترین منابع پروتئینی کشور تلاش می نمایند، قدردانی نمود.
شایان ذکر است استان اصفهان با بیش از 2 هزار و 500 واحد طیور، رتبه برتر در تولید مرغ رنگی و بومی، بوقلمون مادر وگوشتی، شتر مرغ، تخم مرغ و مرغ گوشتی کشور را داراست و هم اکنون بیش از 25 میلیون قطعه انواع طیور در استان در حال پرورش می باشد و با اقدامات پیشگیرانه که در سالهای اخیر بخصوص از سال 1395 تا کنون در استان به عمل آمد است، موردی از بروز و یا شیوع بیماری های گزارش کردنی طیور، به خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اعلام نشده است.
نظر دهید