در راستای سیاستهای آموزشی دامپزشکی:
برگزاری کلاس های آموزشی پیشگیری و مقابله با بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بروسلوز و تب برفکی برای گروههای پرخطر در معرض بیماری در 5 دهستان شهرستان اصفهان
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان اظهار نمود: بیماریهای مشترک سل و بروسلوز- تب کریمه کنگو و.... از جمله بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام هستند که میتوانند سلامت جامعه را به خطر بیندازد.+(تصاویر کلاس ها)
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اصفهان؛ دوره آموزشی ترویجی بهداشتی جهت پیشگیری وکنترل بیماری های تب کریمه کنگو، تب برفکی و بروسلوز با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان، با حضور و تدریس دکتر سید اکبر حسینی<< رئیس شبکه>> در پنج منطقه دهستان براآن شمالی، جی وقهاب، براآن جنوبی ، کرارج و رهنان درجهت ارتقاء سطح آگاهی شرکت کنندگان و دامداران و افرادی که بطور مستقیم با دام و محصولات آن در ارتباط هستند با حضور 99 نفر فراگیر و توزیع 250 عدد بروشور آموزشی تشکیل گردید .
دکتر حسینی ابتدا با اشاره به اینکه از بیش 1600 عامل عفونی و بیماری زا باعث ایجاد بیماری در انسان گردد بیش از 700 عامل ، حدود 49 درصد آن از حیوانات و انسان قابل انقال می باشد. همواره جهت کنترل و پیگیری از بروز بیماریهای ویروسی آموزش به جمعیت هدف و رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهترین گزینه است.
وی در ادامه گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و تشدید فعالیت کنه ها، به منظور جلوگیری از بروز و شیوع بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو که یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام می باشد، نسبت به سمپاشی اماکن دامی، عدم کشتار دام خارج کشتارگاه ها و نیز رعایت بهداشت فردی افراد شاغل در مراکز مرتبط اشاره کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستا اصفهان با بیان اینکه بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای ویروسی مسری دام است، افزود: زخم دهانی، ریزش بزاق، تب، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر، لنگش و تلفات در حیوانات جوان برخی از علایم این بیماری بوده و رعایت اصول بهداشتی- قرنطینهای، همچنین واکسیناسیون مؤثر در مدیریت، کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی مهم هستند.
حسینی درخصوص بیماری سل که از مهمترین بیماریهای عفونی و مشترک بین انسان و دام است، تصریح نمود: با رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینهای از قبیل شناسایی کانونهای آلودگی و حذف دامهای آلوده، رعایت اصول امنیت زیستی، برگزاری کلاسهای آموزشی ،پاکسازی و ضدعفونی محیط میتوان با این بیماری مبارزه کرد.
مدرس دوره در ادامه ابراز داشت : شناسایی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام از مهمترین اهداف اداره دامپزشکی شهرستان اصفهان است چرا که بیماریهای مشترک سل و بروسلوز- تب کریمه کنگو و... از جمله بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام هستند که میتوانند سلامت جامعه را به خطر بیندازد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان در پایان از دامداران برای حفظ سلامت دامهای خود و جلوگیری از شیوع بیماری، همکاری و تعامل لازم را با اکیپهای دامپزشکی بخش خصوصی برای انجام عملیات مایهکوبی و سایر خدمات دامپزشکی خواستار شد و خاطر نشان کرد: خدمات رسانی به مناطق کم برخوردار روستایی و عشایری علاوه بر صیانت از سرمایههای دامی، کمک به اقتصاد دامپروری است که این امر از طریق کاهش هزینههای درمانی دامداران محقق می شود و این موضوع مهم از مواردی است که مجموعه دامپزشکی استان و شهرستان همواره به آن توجه ویژه دارد.
نظر دهید