در راستای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو؛
سم پاشی بیش از 18 هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام در روستاهای منطقه گلسار شهرستان خوانسار
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوانسار توصیه نمود: مردم به جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز عرضه تهیه نمایند.
به گزارش روابط عمومی شهرستان خوانسار، "مهندس بهااله خسروی" رئیس شبکه اظهار نمود: سمپاشی جایگاه و مبارزه با کنه های ناقل نقش مهمی در پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو دارد و این اقدامات پیشگیرانه از فروردین ماه سال جاری اغاز و تا پایان تابستان ادامه دارد.
وی نسبت به کشتار غیر مجاز دام و تاثیر ان در انتقال تب کریمه کنگو هشدار داد و بیان نمود: کشتار غیر مجاز دام یکی از عوامل انتقال این بیماری است و مردم می بایست دام کشتاری و نذورات خود را به کشتارگاه های مجاز دامپزشکی بسپارند؛ چرا که دام کشتاری پیش از کشتار توسط دکتر دامپزشک بررسی شده و نظارت های بهداشتی و شرعی در حین کشتار انجام می شود و پس از بررسی های پس از کشتار زمانیکه گوشت در کشتارگاه مرحله پیش سرد را طی می کند و PH گوشت پایین می آید، ویروس عامل این بیماری از بین می رود.
خسروی با بیان سم پاشی بیش از 18 هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام در روستاهای منطقه گلسار شهرستان خوانسار، تاکید کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز عرضه گوشت تهیه نمایند و از خرید گوشت از افراد دوره گرد و دست فروش بپرهیزند.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از انتقال این بیماری قبل از استفاده از گوشت، انرا به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود.
رییس شبکه دامپزشکی خوانسار در پایان بیان کرد: تب کریمه و کنگو در دام علایم قابل توجهی ندارد و معمولا علایم ان تنها به صورت تب خفیف است، مخزن ویروس کنه سخت هیالوما است و انسان از طریق گزش مستقیم خود کنه هم می تواند آلوده شود. به همین دلیل جهت تماس با گوشت تازه و آلایش های دامی حتما می بایست از دستکش استفاده شود و از رفتارهای پر خطر مانند نگه داشتن چاقو در دهان و خوردن و اشامیدن خودداری شود.
نظر دهید