رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه:
رعایت توصیه های بهداشتی مهمترین عامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است
دکتر سلیمانی پور اظهار نمود: افزایش سطح آگاهی عموم مردم، مبارزه با ناقل بیماری، نظارت برذبح، استحصال و پیش سرد گوشت قرمز مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری CCHF و تامین سلامت جامعه می باشد. +(توصیه های بهداشتی)

دکتر محمد سلیمانی پور «رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه» در مصاحبه با روابط عمومی شبکه دامپزشکی گفت: یکی از وظایف سازمان دامپزشکی کشور اجرای برنامه های عملیاتی پیشگیری از بروز و سرایت بیماری های قابل انتقال از دام به انسان می باشد و بسته به فصول سال پیشگیری از برخی بیماری ها از اهمیت بیشتری برخوردای می گردد.
وی با اشاره به آغار فصل گرما و تزاید کنه ها افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار و خونریزی دهنده است که در دام هیچ علامتی ندارد و از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و ... به انسان منتقل میشود و در صورتی که بیمار درمان نشود منجر به مرگ می گردد.
دکتر سلیمانی پور با اشاره به اینکه مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، کنهها می باشند تصریح نمود: سازمان دامپزشکی در راستای پیشگیری از بیماری مذکور ضمن آموزش های همگانی جهت ارتقاء سطح بهداشت عموم با سم پاشی رایگان بدن دام و جایگاه نگهداری دام ها و نظارت بر ذبح و استحصال و پیش سرد گوشت باعث حفظ سلامت جامعه شده است.
وی با اشاره به سم پاشی 1 هزار و 965 راس دام سبک و سنگین و 54 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام و نظارت بر ذبح 87 هزار و 550 راس دام شامل گاو، گوسفند، بز و شتر و... ،استحصال و پیش سرد 2 هزار و 585 تن گوشت قرمز در سطح شهرستاان در سال گذشته، تاکید نمود رعایت توصیه های بهداشتی زیر به منظور پیشگیری از بیماری فوق الذکر الزامی است:
• از کشتار دام در منزل به منظور مصرف خود یا بعنوان قربانی و نذر و یا تهیه گوشت از محل های غیربهداشتی که به صورت غیرمجاز اقدام به کشتار می نمایند ، جداً خودداری نمایید.
• از تماس مستقیم با گوشت، خون و ترشحات دام آلوده که می تواند سبب بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گردد خودداری نمایید.
• گزش کنه آلوده، عامل انتقال این بیماری به انسان و دام می باشد، لذا از نشستن و استراحت کردن در مکان هایی که محل عبور احشام و خطر حضور کنه می باشد جداً خودداری نمائید.
• گوشت خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایید.
• لاشه گوشت تازه عرضه شده، می بایست دارای برچسب مشخصات و مهر بازرسی دامپزشکی باشد.
• گوشت تازه و گرم را حداقل به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار داده و سپس نسبت به مصرف آن اقدام نمایید.
• توصیه می شود در هنگام خرد کردن گوشت تازه از دستکش استفاده نمائید.
• عامل بیماری به حرارت حساس بوده، لذا در فرآیند پخته شدن، ویروس عامل بیماری تب کنگو از بین می رود.
• از نگهداری و کشتار دام در منزل و اماکن عمومی به هر منظور، اجتناب نمایید.
• از مصرف جگر خام یا نیم پخته جدا خودداری کنید.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مبارکه در پایان از عموم مردم درخواست نمود: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده خام دامی از طریق تماس با 52462598 و یا 1512به این شبکه اطلاع رسانی نمایید.

نظر دهید