رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان:
نگهداری ماهی قرمز در یخچال از اشتباهات رایج است و احتمال آلوده شدن مواد غذایی وجود دارد
تولید و عرضه ماهیان زینتی در شهرستان کاشان زیر ذره بین کارشناسان شبکه دامپزشکی قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی کاشان؛ توجه به سنت دیرینه ایرانیان و جایگاه ویژه ماهی قرمز در سفره هفت سین، ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز با هدف پیشگیری از انتقال بیماریهای احتمالی به انسان به صورت گسترده در دستورکار شبکه دامپزشکی کاشان قرار گرفت.
دکتر عباس شاه میرزایی رئیس شبکه دامپزشکی کاشان با اشاره به اینکه کاشان قطب تولید و صادرات ماهی زینتی محسوب میشود در ایام منتهی به سال نو حمل و نقل ماهیان قرمز همچنین تراکم این ماهیان در آکواریم های برخی مراکز عرضه ماهیان زینتی افزایش می یابد افزود: حفظ سلامت آبزیان زینتی از جمله ماهیان قرمز نیز از اهداف اجرای این طرح می باشد.
وی بیان داشت: حمل و نقل های خارج از ضابطه و بدون رعایت موازین بهداشتی و قرنطینه ایی می تواند باعث ابتلاء ماهیان به بیماریهای مختلف شود.
شاه میرزایی تصریح کرد: افزایش تعداد و تراکم ماهی قرمز در یک آکواریم همچنین عدم وجود هوادهی، فیلتراسیون، تغذیه و دمای مناسب نیز از عوامل مستعد کننده ابتلاء این آبزیان به انواع بیماریها می باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی کاشان با اشاره به اینکه احتمال انتقال برخی بیماریها از ماهی قرمز به انسان وجود دارد گفت: بهتر است تمام افراد مخصوصاً کودکان و افراد سالخورده از دست زدن و تماس مستقیم دست با این ماهیها اجتناب نمایند و در صورت لزوم پس از تماس، دستها با آب و صابون شسته شود.
دکتر شاه میرزایی اظهار داشت : یک ماهی سالم دارای پوستی براق و تحرک مناسب می باشد و همچنین چشم ها نباید به صورت فرورفته یا برآمده غیر طبیعی باشد.
وی افزود: از خرید ماهیان دارای لکههای سفید، خاکستری و یا قرمز اطراف دهان و روی بدن خودداری نمایید.
شاه میرزایی افزود: نگهداری ماهی قرمز در یخچال از اشتباهات رایج است و احتمال آلوده شدن مواد غذایی وجود دارد.
وی ضمن تاکید بر عدم خرید ماهی از افراد دوره گرد، دستفروشان و سایر مراکز غیرمجاز ادامه داد: ماهیان این مراکز به دلیل عدم رعایت شرایط و اصول بهداشتی از سلامت لازم برخوردار نیستند.
رییس شبکه دامپزشکی کاشان با اشاره به اینکه ماهی قرمز می تواند تا 10 سال عمر نماید گفت: با مهیا نمودن شرایط لازم برای زندگی ماهی قرمز مانند دمای مناسب، آب سالم، اکسیژن کافی و سایر فاکتورهای مورد نیاز از مرگ زودرس این ماهیان جلوگیری کنیم.
نظر دهید