رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار عنوان کرد:
همکاری دستگاههای مرتبط نقش بسزایی در کنترل و پیشگیری ازآنفلوانزای فوق حاد پرندگان ایفا می نماید
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار گفت: همکاری و همافزایی دستگاه های مرتبط در شهرستان، آمادگی کامل و لازم را در کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ایجاد می نماید

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان برخوار، دکتر مجید فلسفی منش اظهار داشت: به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، در شهرستان همکاری بخش خصوصی ، مردم ودستگاههای مرتبط را با دامپزشکی حائز اهمیت دانست.
وی ضمن تشکر از کلینیسین های دامپزشکی، مسئولین فنی بهداشتی و تشکل های وابسته مانند اتحادیه ها و تعاونی های مرغداران که ارکان اطلاع رسانی و گزارش دهی در شهرستان می باشند افزود: اینگونه تعاملات و گزارشات نسبت به وجود بیماری در واحدهای درگیر می تواند مانع از وقوع هر گونه تلفات و خسارات احتمالی به صنعت طیور و شیوع آن به دیگر مرغداری ها در شهرستان شود.
رییس شبکه دامپزشکی برخوار ادامه داد: بروز آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورهای مختلف جهان، وجود آلودگی و گردش تیپهای مختلف ویروس آنفلوانزا در طیور بومی و صنعتی و حتی وحشی کشور را بالا برده و هرساله با مهاجرت و جابجایی پرندگان مهاجر، احتمال ورود ویروسهای جدید و حتی تحت تیپهای نامتعارف در کشور وجود دارد.
دکتر فلسفی منش عنوان کرد: در این میان پرندگان بومی وسنتی در صورت آلوده شدن از طریق مجاورت با پرندگان مهاجر بیمار شده و ویروس را تکثیر و دفع کرده و باعث انتشار ویروس عامل بیماری در محیط شود.
وی افزود: در صورت وقوع چنین اتفاقی، احتمال انتقال بیماری به طیور صنعتی بسیار بالا رفته و صنعت مرغداری به صورت جدی تهدید خواهد شد لذا لازم است با اجرای طرحهایی نظیر طرح پایش هدفمند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از وجود و عدم وجود تحت تیپهای فوق به طور مستمر آگاه بوده و به موقع اقدام لازم را انجام داد.
رییس شبکه دامپزشکی برخوار خاطر نشان کرد: در راستای نیل به این هدف مهم و به منظور پیگیری منظم و با تشکیل کارگروه های مربوطه، نظارت و ارائه گزارش هفتگی موارد بیماری به فرماندار شهرستان، از پیشرفت عملکرد دستگاههای مرتبط برای دامپزشکی شهرستان (به عنوان دبیر ستاد) ضروری است.
دکترفلسفی منش تصریح کرد: دامپزشکی شهرستان در راستای ساماندهی فنی، بهداشتی و اصلاح ساختارمراکز تولید و پرورش طیور و همچنین تعیین تکلیف واحدهای غیر مجاز طیور صنعتی و بومی و سایر پرندگان اقدامات لازم را انجام داده و با پیگیری منظم میدانی همچون برنامه های مراقبت و نمونه برداری تصادفی، گزارش گیری سریع از مرغداران، شهروندان و سایر همکاران بخش خصوصی، برگزاری کلاسهای آموزشی و چاپ و نصب بیش از 10 بنر و توزیع بیش از 2 هزار بروشور و تراکت در سطح شهرستان، اقدامات لازم به منظور کنترل و پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را به عمل آورده است.
رییس شبکه دامپزشکی برخوار در پایان گفت: رعایت اصول امنیت زیستی و اجرای دقیق تدابیرکنترلی - بهداشتی در سطوح مختلف اعم از محیط پیرامون ، مرز و محوطه واحد و ورودی و درون سالن پرورش را از تدابیر لازم جهت جلوگیری از شیوع و انتشار عوامل مسبب بیماری دانست که در صورت اجرای صحیح می تواند خطرات شیوع و انتشار بیماری را به صفر برساند.
نظر دهید