معتادان و مهاجران نیز در اولویت واکسن دیده شده اند، اما دامپزشکان نه!
در کشور ما برای واکسینه کردن افراد در مقابله با بیماری کرونا اولویت هایی در نظر گرفته شد که با فاکتورهای چون سن و شغل که در برگیرنده نوع خدمات بود، در ارتباط بود اما به نظر می رسد در این اولویت ها ایراداتی وجود دارد چرا که بخشی از حوزه ها و فعالیت ها علی رغم فعالیت مهم و پر اهمیت و البته در معرض بیماری در این اولویت دیده نشده اند.
به گزارش صاحب نیوز؛ بیماری کرونا در حالی همچنان تاخت و تاز می کند که از چندماه قبل خبرهای از تولید واکسن این بیماری در مقابله با آن به میان آمد؛ البته میزان تولید واکسن و نحوه توزیع آن دو عاملی بود که در این فرآیند بسیار تاثیر گذار و شاید در عمده کشورهای جهان برای واکسینه کردن اولویت بندی افراد در نظر گرفته شد.
در کشور ما نیز برای واکسینه کردن افراد در مقابله با این بیماری اولویت هایی در نظر گرفته شد که با فاکتورهای چون سن و شغل که در برگیرنده نوع خدمات بود، در ارتباط بود اما به نظر می رسد در این اولویت ها ایراداتی وجود دارد چرا که بخشی از حوزه ها و فعالیت ها علی رغم فعالیت مهم و پر اهمیت و االبته در معرض بیماری در این اولویت دیده نشده اند.
شهرام موحدی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: در حوزه کرونا دامپزشکی استان اصفهان فعالیت بسیار گسترده ای را انجام داد و در این مدت و در حالی که بیمارستان ها نیز مملوء از بیمار بودند، توانست با فعالیت شبانه روزی مواد پروتئینی مورد نیاز مصرف آشپزخانه های بیمارستان ها را تامین کند و هیچ کمبودی در این زمینه اتفاق نیفتاد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه در اوج گیری بیماری کرونا محدودیت هایی اعمال می شد که یکی از آن ها دور کاری یک سوم کارکنان بود، تصریح کرد: در این مدت در حوزه دامپزشکی این امکان وجود نداشت چرا که نمی توانستیم کشتارگاه ها یا مراکز بسته بندی دام و طیور را تعطیل کنیم.
*گلایه مدیرکل دامپزشکی از در اولویت قرار نگرفتن کادر دامپزشکی در اولویت واکسن کرونا
وی افزود: همکاران من در این مدت تلاش زیادی داشتند و به عنوان سربازان گمنام عرصه های بهداشت و سلامت خدمت کردند و بسیاری از آن ها به بیماری کرونا مبتلا شدند و متاسفانه برخی نیز فوت کردند.
موحدی گفت: علی رغم اینکه نیروهای دامپزشکی به صورت شبانه روزی در خط مقدم تولید فرآورده های بهداشتی مورد مصرف در حال فعالیت هستند، متاسفانه در اولویت واکسن کرونا قرار نرفتند؛ نیرویی که در کشتارگاه طیور در حال فعالیت است در شبانه روز با 500 تا 600 نفر دیگر در ارتباط بوده و از این که دامپزشکان جزء اولویت واکسینه شدن در کرونا قرار نگرفتند، گلایه دارم.
*معتادان و مهاجران نیز در اولویت واکسن دیده شده اند، اما دامپزشکان نه!
به گزارش صاحب نیوز؛ در فاز اول تزریق واکسن کرونا یعنی در اسفند ۹۹ کارکنان مستقیم تغسیل متوفیان کووید ۱۹، پرسنل آزمایشگاههای کووید و نمونه بردارها و کارکنان خط اول حوزه بهداشت واکسینه شده اند.کارکنان خط اول حوزه درمان و پزشکی، پرسنل عملیاتی اورژانسی کشور، مرکز نگهداری سالمندان، جانبازان و معلولین و کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت روستایی از اسفند ۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰ واکسینه شده اند و سایر کارکنان بیمارستانهای بستری کننده کووید ۱۹ تاپایان اردیبهشت واکسینه خواهند شد که جمعا حدود یک و نیم میلیون نفر میشوند.
در فاز دوم واکسیناسیون کرونا حدود ۱۲ میلیون نفر واکسن را تزریق خواهند کرد.واکسیناسیون گروه سنی بالای ۸۰ سال از اردیبهشت تا خرداد ۱۴۰۰ را شامل میشود. همچنین در خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ گروههای سنی ۶۵ تا ۷۹ سال واکسینه خواهند شد که اولویت در ابتدا با سنین بالاتر است. همچنین تا پایان تیر ماه افراد ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای بیماریهای زمینهای هستند واکسیناسیون خواهند شد.در تیر و مرداد ۱۴۰۰ گروههای سنی ۶۰ تا ۶۴ سال واکسن را دریافت می کنند.
گفتنی است که در فاز ۴ واکسیناسیون کرونا حدود ۴ میلیون نفر واکسن تزریق میکنند.در مرداد و شهریور امسال ساکنان در زندانها و مراکز تادیب، پرسنل پلیس، نظامیان و سربازان در پادگان ها، گرمخانه ها، کمپهای معتادین و مهاجرین، پرسنل بانک ها، حمل و نقل عمومی و آموزش واکسیناسیون میشوند و همین عمل در مرداد ماه برای معلمین و کارکنان مدارس انجام خواهد شد.
گروه سنی ۵۵ تا ۵۹ سال در شهریور ۱۴۰۰ واکسینه میشوند و در مهر ۱۴۰۰ گروههای سنی ۵۰ تا ۵۴ سال و ۴۵ تا ۴۹ سال در اولویت دریافت واکسن خواهند بود.در آبان ۱۴۰۰ هم گروههای سنی سی و پنج تا چهل و چهار سال به ترتیب از سنین بالاتر واکسن را تزریق میکنند، همین عمل برای گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال در آذر امسال انجام خواهد شد.در دی ۱۴۰۰ هم گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال واکسن را دریافت خواهند کرد.
*جای تعجب است که فعالان دامپزشکی در اولویت واکسیناسیون کرونا دیده نشده اند
ناصر براتی دکتر دامپزشک در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: حوزه دامپزشکی یک حوزه وسیع است و از دامداری ها، مرغداری ها، مراکز پروزش آبزیان گرفته و بعد کشتارگاه ها که دامپزشک ها و فعالان در این حوزه با دامداران مختلف، قصاب ها ، چوب داران، سلاخ ها و … رو به رو هستند.
وی افزود: در کشتارگاه مرغ نیز فعالان حوزه دامپزشکی با رانندگان حمل و توزیع مرغ و افراد دیگری که در این زمینه فعالت و البته تعداد آن ها نیز قابل توجه است سر و کار دارند و همچنین در فروشگاه ها نیز همکاران ما حضور دارند و با افراد به صورت مستقیم در ارتباط هستند و نظارت را انجام می دهند.
براتی با بیان اینکه در مراکز بسته بندی و در تشخیص و درمان نیز این ارتباط و حساسیت وجود دارد، ادامه داد: اما جالب است که با این حجم فعالیت و اهمیت آن، افراد فعال در حوزه دامپزشکی در اولویت واکسیناسیون دیده نشده اند، این در حالی است که برخی گروه های دیگر در این اولویت بندی دیده شده اند.
ناصر براتی خاطرنشان کرد: اگر کسانی که نظارت بر کار کشتارگاه را بر عهده دارند دچار بیماری کرونا شوند این سوال وجود دارد که برای نظارت در کشتارگاه چه اتفاقی می افتد؟ در حال حاضر تزریق واکسن به دام های عشایری را داریم که همکاران مراجعه کرده و واکسن این دام ها را تزریق می کنند و در معرض خطر هستند.
این دامپزشک با بیان اینکه جای تعجب است که فعالان در این حوزه در اولویت واکسیناسیون کرونا دیده نشده اند، گفت: البته من این موضوع را به پای فراموشی گذاشتم البته این فراموشی غیر قابل گذشت است و جای گلایه دارد.
به نظر می رسد نیاز است در اولیت سنجی در تزریق واکسن کرونا یک بازنگری شود و حوزه هایی مانند دامپزشکی که با فراموشی و یا بی مهری در این اولویت ها مد نظر قرار نگرفته اند، در این اولویت ها دیده شوند چرا که این موضوع می تواند علاوه بر سلامتی فعالان آن حوزه بر سلامتی افراد دیگری نیز که با ناچار با آن ها در ارتباط هستند.
انتهای پیام/
snai.ir/1049407
نظر دهید