آشنایی جمعی از دامداران شهرستان اردستان با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان، دکتر میثم استکی رییس شبکه دامپزشکی این شهرستان با اعلام این خبرگفت: با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت انگل های خارجی سعی نمودیم با تشکیل کلاس های آموزشی در 4 مرکزخدمات کشاورزی سطح شهرستان، دامداران را با روش های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو آشنا سازیم.
رییس شبکه دامپزشکی این شهرستان در تشریح این بیماری افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش و له نمودن کنه آلوده، ترشحات، خون و لاشه ذبح شده ی دام آلوده به انسان منتقل و می تواند باعث بیماری شود واین شبکه در راستای پیشگیری از این بیماری با هماهنگی صورت پذیرفته با نهاد های مرتبط همچون مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد از گروه های هدف دعوت گردید تا با حضور درکلاس ها ضمن آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و رعایت حداکثری موازین بهداشتی در دامداری ها از بروز این نوع بیماری جلوگیری به عمل آید.
وی گفت: یک کنه ماده بالغ در هر دوره تخم ریزی حدود 2 تا 8 هزار تخم تولید می کند و با توجه به اینکه فعالیت اغلب انگلهای خارجی دام به ویژه کنه ها در بهار با افزایش دما زیاد می شود بهترین زمان مبارزه با آنها در این فصل می باشد و تاکید کرد در حال حاضر کنترل این انگل ها با استفاده از سموم در سراسر جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و بدن و جایگاه دام سم پاشی می گردد.
دکتر استکی اصلاح و بهسازی جایگاه نگهداری دام را از دیگر راهکار های موثر در پیشگیری از این بیماری دانست و خاطر نشان کرد: اصلاح کف، سقف و دیوار های جایگاه نگهداری دام شرایط را برای تولید مثل کنه ها نا امن نموده و موجب تسریع در رسیدن سموم به کنه ها می شود و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد و در نتیجه موجب افزایش رفاه دام ها،ارتقای کیفیت تولیدات دامی و تامین بخشی از بهداشت عمومی وسلامت انسان ها می شود.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان به دامداران توصیه نمود: هنگام حضور در دامداری از لباس کار مناسب، چکمه، کلاه و...استفاده نمایند و از عموم شهروندان خواست گوشت را از مراکز معتبر تهیه و گوشت قرمز را پس از خریداری به مدت24 ساعت دریخچال خانگی( دمای صفر تا 4درجه) نگهداری و سپس مصرف یا فریز نمایند.
رییس شبکه دامپزشکی این شهرستان در تشریح این بیماری افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش و له نمودن کنه آلوده، ترشحات، خون و لاشه ذبح شده ی دام آلوده به انسان منتقل و می تواند باعث بیماری شود واین شبکه در راستای پیشگیری از این بیماری با هماهنگی صورت پذیرفته با نهاد های مرتبط همچون مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد از گروه های هدف دعوت گردید تا با حضور درکلاس ها ضمن آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و رعایت حداکثری موازین بهداشتی در دامداری ها از بروز این نوع بیماری جلوگیری به عمل آید.
وی گفت: یک کنه ماده بالغ در هر دوره تخم ریزی حدود 2 تا 8 هزار تخم تولید می کند و با توجه به اینکه فعالیت اغلب انگلهای خارجی دام به ویژه کنه ها در بهار با افزایش دما زیاد می شود بهترین زمان مبارزه با آنها در این فصل می باشد و تاکید کرد در حال حاضر کنترل این انگل ها با استفاده از سموم در سراسر جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و بدن و جایگاه دام سم پاشی می گردد.
دکتر استکی اصلاح و بهسازی جایگاه نگهداری دام را از دیگر راهکار های موثر در پیشگیری از این بیماری دانست و خاطر نشان کرد: اصلاح کف، سقف و دیوار های جایگاه نگهداری دام شرایط را برای تولید مثل کنه ها نا امن نموده و موجب تسریع در رسیدن سموم به کنه ها می شود و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد و در نتیجه موجب افزایش رفاه دام ها،ارتقای کیفیت تولیدات دامی و تامین بخشی از بهداشت عمومی وسلامت انسان ها می شود.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان اردستان به دامداران توصیه نمود: هنگام حضور در دامداری از لباس کار مناسب، چکمه، کلاه و...استفاده نمایند و از عموم شهروندان خواست گوشت را از مراکز معتبر تهیه و گوشت قرمز را پس از خریداری به مدت24 ساعت دریخچال خانگی( دمای صفر تا 4درجه) نگهداری و سپس مصرف یا فریز نمایند.
نظر دهید