بیماری های قابل انتقال از دام به انسان در برنامه زنده پزشکی سیب با حضور دکتر موحدی به بحث گذاشته شد
با حضور دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در برنامه زنده پزشکی سیب، بیماری های قابل انتقال از دام به انسان بخصوص تب کریمه کنگو و بروسلوز، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ در این برنامه دکتر موحدی ضمن بیان تعریف جامع از بیماری های زئونوز، اظهار داشت: یکی از وظایف مهمی که برای دامپزشکی تعریف شده، کنترل و پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از دام به انسان می باشد.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در کشورهای توسعه یافته پیشگیری مقدم بر درمان است، افزود: امروزه دامپزشکی با استفاده از تمامی ظرفیت های انسانی و تجهیزاتی خود، در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری ها اقدامات مهمی را انجام می دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر این موضوع که بیماری تب کریمه کنگو در دام فاقد علائم و نشانه های بیماری می باشد، افزود: کشتار غیرمجاز وعدم رعایت نکات و الزامات بهداشتی از مهمترین دلایل انتقال عامل بیماری به انسان می باشد.
وی با اشاره به اقدامات و پیگیری های موثری که دامپزشکی در خصوص تجهیز کشتارگاه های دام جهت پیش سرد کردن لاشه ها در راستای از بین رفتن عوامل بیماریزای قابل انتقال از دام به انسان، تصریح کرد: 93 درصد از لاشه های کشتار شده در کشتارگاه های استان اصفهان قبل از توزیع پیش سرد می شوند، ولی جهت اطمینان، مصرف کنندگان می بایست به مدت 24 ساعت، گوشت قرمز خریداری شده خود را در دما صفر تا چهار درجه در پایین یخچال نگه دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در بخش دوم در خصوص بیماری تب مالت و اقدامات صورت گرفته توسط دامپزشکی، بیان داشت: برنامه ریزی جهت واکسیناسیون دام های حساس، خونگیری و تست دام های مشکوک، نظارت بر کشتار دام های مثبت و... از اقدامات مهم دامپزشکی در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت از دام به انسان انجام داده است.
وی با تاکید بر این موضوع که مصرف کنندگان فرآورده های لبنی، مایحتاج خود را از مراکز مجاز و محصولاتی که دارای مشخصات و برچسب معتبر می باشند، تهیه کنند ادامه داد: در صورتی که شهروندان عزیز اقدام به خرید شیر فله ای کردند، جهت پیشگیری از برخورد با عامل این بیماری نیاز به جوشاندن 20 دقیقه شیر نمی باشد و با توجه به دمای جوش شیر، در مدت زمان بسیار کوتاه عامل بیماری تب مالت از بین می رود.
دکتر موحدی در پایان با تاکید بر نظارت های عالیه دامپزشکی بر تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی، خاطر نشان کرد: ناظرین و بازرسین فنی- بهداشتی ما در بخش دولتی و خصوصی در سال گذشته بیش از 800 تن از انواع فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف را از چرخه مصرف انسانی خارج نموده اند، که نشان از حساسیت های بالای همکاران دامپزشک که در این بخش در حال خدمت رسانی هستند.
برنامه سیب که بصورت زنده از سیمای استانی اصفهان پخش می شود، با حضور متخصصین به مسائل پزشکی و بهداشتی روز جامعه می پردازد، که با توجه به حساسیت ها و شایعاتی که در خصوص بیماری تب کریمه کنگو ایجاد شده از دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان دعوت شد که با حضور در این برنامه به سوالات بینندگان پاسخ دهند.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در کشورهای توسعه یافته پیشگیری مقدم بر درمان است، افزود: امروزه دامپزشکی با استفاده از تمامی ظرفیت های انسانی و تجهیزاتی خود، در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری ها اقدامات مهمی را انجام می دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر این موضوع که بیماری تب کریمه کنگو در دام فاقد علائم و نشانه های بیماری می باشد، افزود: کشتار غیرمجاز وعدم رعایت نکات و الزامات بهداشتی از مهمترین دلایل انتقال عامل بیماری به انسان می باشد.
وی با اشاره به اقدامات و پیگیری های موثری که دامپزشکی در خصوص تجهیز کشتارگاه های دام جهت پیش سرد کردن لاشه ها در راستای از بین رفتن عوامل بیماریزای قابل انتقال از دام به انسان، تصریح کرد: 93 درصد از لاشه های کشتار شده در کشتارگاه های استان اصفهان قبل از توزیع پیش سرد می شوند، ولی جهت اطمینان، مصرف کنندگان می بایست به مدت 24 ساعت، گوشت قرمز خریداری شده خود را در دما صفر تا چهار درجه در پایین یخچال نگه دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در بخش دوم در خصوص بیماری تب مالت و اقدامات صورت گرفته توسط دامپزشکی، بیان داشت: برنامه ریزی جهت واکسیناسیون دام های حساس، خونگیری و تست دام های مشکوک، نظارت بر کشتار دام های مثبت و... از اقدامات مهم دامپزشکی در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت از دام به انسان انجام داده است.
وی با تاکید بر این موضوع که مصرف کنندگان فرآورده های لبنی، مایحتاج خود را از مراکز مجاز و محصولاتی که دارای مشخصات و برچسب معتبر می باشند، تهیه کنند ادامه داد: در صورتی که شهروندان عزیز اقدام به خرید شیر فله ای کردند، جهت پیشگیری از برخورد با عامل این بیماری نیاز به جوشاندن 20 دقیقه شیر نمی باشد و با توجه به دمای جوش شیر، در مدت زمان بسیار کوتاه عامل بیماری تب مالت از بین می رود.
دکتر موحدی در پایان با تاکید بر نظارت های عالیه دامپزشکی بر تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی، خاطر نشان کرد: ناظرین و بازرسین فنی- بهداشتی ما در بخش دولتی و خصوصی در سال گذشته بیش از 800 تن از انواع فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف را از چرخه مصرف انسانی خارج نموده اند، که نشان از حساسیت های بالای همکاران دامپزشک که در این بخش در حال خدمت رسانی هستند.
برنامه سیب که بصورت زنده از سیمای استانی اصفهان پخش می شود، با حضور متخصصین به مسائل پزشکی و بهداشتی روز جامعه می پردازد، که با توجه به حساسیت ها و شایعاتی که در خصوص بیماری تب کریمه کنگو ایجاد شده از دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان دعوت شد که با حضور در این برنامه به سوالات بینندگان پاسخ دهند.
نظر دهید